Élesztőmentes, zabos kenyér

Szerző: Anita 2020/07/30 0 Hozzászólás(ok) Kenyérfélék,

A világ legegyszerűbb receptje: nem kell hozzá dagasztógép, nincs kelesztési idő, rutintalan kenyérsütők bátran fogjanak hozzá! Ez a kenyérke csupa jóság: puha, jól szeletelhető, jól fagyasztható, és élelmi rostban kifejezetten gazdag, magas tápértékű finomság.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg Alba fehér cipó kenyérliszt
  • 10 dkg zabliszt
  • 1 evőkanál lenmag, durvára darálva (elhagyható)
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 1 kis pohár kefír
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1,4 dl víz

Elkészítés: 

  1. Előmelegítem a sütőt 185 fokra. Finoman kiolajozok egy kisebb kenyérsütő formát.
  2. : először összekeverem a száraz hozzávalókat, azaz a kétféle lisztet, a lenmagot, a szódabikarbónát és a sót. Egy kancsóban pedig elvegyítem a folyadékokat: a kefírt, az olívaolajat, a citromlevet és a vizet. Az egészet hozzáöntöm a lisztes keverékhez, elkeverem, és már öntöm is az előkészített formába.
  3. Az előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt sül meg.

Hozzászólás írása