Vegán dulce de leche (tejkaramellakrém)

Szerző: Anita 2020/08/03 0 Hozzászólás(ok)

Ez a dél-amerikai karamellkrém régi kedvencem – szerintem palacsintában kenterbe veri a Nutellát –, de mi már jó ideje visszafogjuk a tejtermékek fogyasztását, márpedig ez tejből (sokszor sűrített tejből) készül. Ám a leleményes kisdobos nem adja fel, főleg, mióta egyre több helyen kapható sűrű, zsíros kókusztej. Merthogy ez a verzió abból készül. Krémes, édes bűnbeesés. 

HOZZÁVALÓK (1 kis üveghez):

  • 1/2 liter zsírosabb kókusztejkonzerv
  •  30 dkg nádcukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés: 

  1. Minden hozzávalót beleteszünk egy lábosba. 
  2. Elkeverjük, felforraljuk, majd alacsony tűzön kb. 1 órán át főzzük.
  3. Közben néha megkeverjük. Ezalatt az idő alatt a krém besűrűsödik, és elkezd karamellizálódni.
  4. Ha már jó sűrű és sötétbarna, lehúzzuk a tűzről, és egy kis üvegbe töltjük. Ennyi, készen vagyunk, mehet a hűtőbe, lehet rájárni. 

 

MIRE HASZNÁLHATOD? 
  • Piték, sütemények töltelkébe

  • Palacsintába

  • Házi müzli tetejére locsolva

  • Fagylaltra, friss gyümölcsökre

Hozzászólás írása