Palacsinta alaprecept

Szerző: Anita 2020/08/03 0 Hozzászólás(ok)

HOZZÁVALÓK (8 palacsintához):

20 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt

6 dl tej, növényi tej vagy víz

2 tojás

1 csipet só

1 evőkanál cukor

4 dkg ghí, olvasztott vaj vagy margarin

a sütéshez olaj vagy ghí

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy kancsóban kézi habverővel – vagy még egyszerűbben botmixerrel – simára keverjük az összes hozzávalót. 
  2. Egy tapadásmentes, kb. 26 cm-es serpenyőben teáskanálnyi olajat hevítünk, és beleöntjük a tészta 1/8 részét. Hagyományos módon megsütjük a palacsintát: először kb. 2 percig az egyik oldalát, majd további 1-2 percig a másik oldalát sütjük. 
  3. Egymás után kisütjük ugyanígy a másik hét palacsintát is. 

VARIÁCIÓK:

HAJDINALISZTES:

ha a tésztához keverünk 2 evőkanál hajdinalisztet, és elhagyjuk belőle a cukrot, isteni sós palacsintát süthetünk. 

ALMÁS:

keverjünk a tésztába 1 reszelt almát, és süssünk evőkanállal adagolva kis, falatnyi almás palacsintákat. Fahéjjal meghintve, kevés mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva nagyon finom. 

Hozzászólás írása