Rio barna cipó

Szerző: Anita 2018/11/04 0 Hozzászólás(ok) Kenyérfélék,

Riocipo

A legpuhább gluténmentes kenyér, amit valaha kóstoltunk. Kömény helyett koriandermaggal, vagy akár a két fűszer keverékével is nagyon finom!

 

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval, az élesztővel és a köménnyel egy nagy keverőtálban.
  2. Rálocsolunk 2-2,1 dl vizet, hozzáadjuk az olajat, és spatulával vagy kézi robotgéppel simára dolgozzuk. Ragacsos, sűrű nokedlitésztát fogunk kapni. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
  3. A tálat letakarjuk, és a tésztát legalább 30 percig kelni hagyjuk.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütőn 8-as fokozat). Ha van pizzakövünk, betesszük a sütő középső rácsára, a sütő aljába pedig bekészítünk egy kisebb tepsit.
  5. Ha a tészta megkelt, magunk elé terítünk egy nagy darab sütőpapírt, és vizes kézzel hosszúkás cipóra formázzuk rajta a tésztát. A felületét vizes kézzel teljesen egyenletesre simítjuk, és csinálunk rajta a spatulával három kereszt irányú bevágást.
  6. Ha a sütő elérte a kívánt hőfokot, vízforralóban 2 dl vizet forralunk.
  7. Sütőkesztyűt húzunk, a sütőpapír alá csúsztatjuk a pizzalapátot, majd megfogjuk, és sütőpapírostul becsúsztatjuk a kenyeret a forró pizzakőre.
  8. Gyorsan becsukjuk a sütőajtót, de még annyira kinyitjuk, hogy az alsó tepsibe beleöntsük a forró vizet. Vigyázat, forró gőz fog felcsapni, ezért ne hajoljunk túl közel az ajtóhoz!
  9. A sütő hőfokát 210 fokra mérsékeljük, és kb. 45 perc alatt megsütjük a kenyeret. Ha készen van, rácsra tesszük, és csak azután vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt.

Nézd meg videón! 

 

Hozzászólás írása