Élesztőmentes zsemle

Szerző: Anita 2019/03/05 1 Hozzászólás(ok) Kenyérfélék,

A glutén mellett sokaknak okoz gondot az élesztő fogyasztása is: nekik szól ez a recept. Ezúttal nem saját fejlesztés: régi olvasóm, Bartkó Ági küldte be. Ági nagy sütős, és igazi profi a gluténmentes finomságok elkészítésében. És hogy milyen ez a zsemle? Ágit idézve 

egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető zsemle. Tökéletes, nagyon finom, mellékízmentes, kívül ropogós, belül puha, ami 2-3 napig puha marad, de akár le is fagyasztható, mert felengedve is tökéletes. 

Köszönjük a receptet!

Hozzávalók 6-8 db-hoz:

 Elkészítése: 

  1. Előmlelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőapapírt terítünk egy nagy, 30x40 cm-es tepsibe.
  2. Az összes hozzávalót beleszórjuk egy tálba, és fakanállal vagy spatulával teljesen simára keverjük.
  3. Olajos kézzel kicsi, egyforma zsemléket formázunk a masszából, és a sütőpapírra sorakoztatjuk. A tetejüket kicsit lenyomkodjuk, mert sülés közben kigömbölyödnek.
  4. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt elkészülnek, de a sütés vége felé csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra.
  5. A zsemléket hidegen fogyasszuk, mivel melegen a belsejük enyhén nyirkosnak tűnik. De kihűlve tökéletes, nagyon finom, mellékízmentes, kívül ropogós, belül puha zsemlékt kapunk. 2-3 napig finom puha marad, de akár le is fagyasztható, mert felengedve is tökéletes ez az egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető zsemle. Jó étvágyat kívánok hozzá!

1 Hozzászólás(ok)

Tóth Alexandra:
2019/10/11, 12:15:55 PM
Válasz

Hello, kenyérsütő gépben is meg lehet sütni? Ok, akkor nem lesz zsömle, de ezzel a recepttel, kenyérsütő gépben lehet GM kenyeret sütni? Üdv

Hozzászólás írása