Nutellás csók

Szerző: Anita 2019/12/01 0 Hozzászólás(ok)

 

Tipikusan olyan látványos és finom aprósüti, ami hetekig eltartható, ezért jó előre el lehet készíteni. Csak hát viharos gyorsasággal szokott eltűnni a tányérokról, ezért a karácsonyi aprósüti-kollekcióban általában már csak a hűlt helye van meg. Ettől függetlenül minden évben meg kell sütnöm, mert annyira örülnek neki azok a szeretteink, akik beugranak hozzánk az ünnepi előkészületek alatt, hogy kár lenne kihagyni az élményt.  

Hozzávalók kb. 48 db-hoz:

  • 22 dkg vaj, szobahőmérsékleten
  • 4 dkg barna cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 nagy tojás
  • 24 dkg Alba fehér cipó lisztkeverék
  • 4 dkg darált törökmogyoró
  • 1 nagy csipet só
  • a töltéshez kb. 15 dkg gluténmentes Nutella

Elkészítés:

  1. Előmelegítem a sütőt 190 fokra, és sütőpapírt terítek 2 nagy, 30x40 cm-es tepsibe.
  2. A vajat és a barna cukrot robotgéppel kihabosítom. Hozzáadom a tojást, alaposan elkeverem
  3. Egy tálban közben összekeverem a lisztet, a törökmogyorót, a porcukrot és a sót.
  4. A vajas-tojásos keverékhez adom, géppel jól elkeverem.
  5. A kész, ragacsos masszából vizes kézzel apró, féldiónyi méretű gombócokat formázok.
  6. A gombócokat egymástól kb. 2 cm-es távolságra leteszem a sütőpapírra, és a hüvelykujjammal benyomom a közepüket.
  7. Kb. 16 perc alatt megsütöm, kihűtöm.
  8. Végül a kekszek közepébe csillagcsöves habzsákkal kis adagokban Nutellát nyomok.

 

Hozzászólás írása