• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Sós perec

Perec
Ha nyár, akkor gyerekbuli, ha gyerekbuli, akkor perec! A tészta előre elkészíthető, akár előző este meg lehet formázni, a hűtőben lefóliázva megvárja a másnapi sütést. Megenni viszont aznap kell, ugyanis a tészta a formázás miatt nagyon kevés folyadékkal készül, így másnapra garantáltan kiszárad. 

HOZZÁVALÓK (5 perechez):

A tésztához: 

 A főzéshez:

1 evőkanál szódabikarbóna

 A kenéshez:

1 tojás

 A sós mázhoz:

ELKÉSZÍTÉS:

  1.  A főzéshez 1 liter vizet öntünk egy közepes lábosba, beleszórjuk a szódabikarbónát, és felforraljuk.

  2. Közben a tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáöntünk 1½ dl vizet, az olajat, és elkezdjük gyúrni a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet – a lényeg, hogy keményebb, gyúrható tésztát kapjunk. A tálat letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük a tésztát. 

  3. Ezután a megkelt tésztát 5 egyforma részre osztjuk (kb. 8 dkg-os darabokra), és enyhén megolajozott deszkán mindegyik tésztadarabot kb. 50 cm-es hengerré sodorjuk.


Perec01

4. A hengereket perec alakba hajtjuk, a tésztaszélek találkozásánál vizes kézzel összenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymás mellé.

 

Perec03

 

5. Ha a szódabikarbónás víz felforrt, egyesével beleeresztjük a pereceket kb. 15 másodpercre, majd szűrőkanállal kiszedjük, és visszatesszük a sütőpapírra. Fontos, hogy ilyenkor már nem lehet őket könnyen mozgatni, igyekezzünk oda tenni, ahová végleg szánjuk.

6. Ha az összes perecet előfőztük, vízzel lespricceljük, hogy ne száradjon ki, amíg előmelegítjük a sütőt 220 fokra.

7. Közvetlenül sütés előtt a pereceket a felvert tojással megkenjük, aztán betesszük a tepsit a forró sütőbe kb. 18 percre.

8. Ezalatt a sós mázhoz egy kis tálkában elkeverjük a sütilisztet a sóval és annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk.

9. Ha a perecek ideje lejárt, kievesszük a tepsit a sütőből, és egy kiskanállal megolcsoljuk őket a sós mázzal. Ezután visszatesszük a sütőbe, és kb. 5 perc alatt készre sütjük. Ha nem akar pirulni, mi pedig szép piros pereceket szeretnénk, kapcsoljuk a sütőt az utolsó 2-3 percben grillfokozatra.

10. A kész pereceket még aznap fogyasszuk el, hiszen ez a tészta a formázás miatt nagyon kevés folyadékkal készül, így másnapra teljesen kiszárad.

Perec04



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A RIO BARNA CIPÓ!

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.