• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Félbarna vágott zsemle

Felbarna
Ezúttal kétféle lisztkeverékből áll a tészta, amelyet még őrölt lenmaggal is dúsítottunk.
A bagettsütő forma nemcsak bagettek sütésére, hanem rövid, szendvicsnek való vágott zsemle sütéséhez is kiváló. 

 HOZZÁVALÓK (12 zsemléhez):

  • 1 tasak (25 dkg) Alba fehér cipó gluténmentes lisztkeverék
  • 1 tasak (25 dkg) Rio barna cipó gluténmentes lisztkeverék
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 csapott teáskanál só
  • 1 tasak (7 g) szárított élesztő
  • 2 evőkanál (30 ml) olaj
  • 2 evőkanál őrölt lenmag

a tetejére kevés szezámmag

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kétféle lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és az élesztővel egy nagy keverőtálban. 

  2. Rálocsolunk 4,2 dl vizet, hozzáadjuk az olajat és az őrölt lenmagot, és spatulával vagy kézi robotgéppel simára dolgozzuk. Ragacsos, sűrű nokedlitésztát fogunk kapni.

  3. Magunk elé készítünk két bagettsütő formát, és egy vízzel teli tálkát. A formákat kibéleljük sütőpapírral (tapadásmentes forma esetén a sütőpapír elhagyható, de kicsit bele fog ragadni a tészta a formába. Persze ettől még ki lehet szedni). Figyelem: ha csak egy bagettsütő formánk van, akkor a megmaradt tésztát tegyük be a hűtőbe, hogy ne keljen túl, és azután süssük ki, miután az első adag kész zsemlét kiszedtük a formából. 

  4. A tésztából vízbe mártott evőkanállal nagyobb kupacokat teszünk egymás mellé a forma mélyedéseibe, egymástól kb. 2 cm-es távolságra. A tésztakupacok felszínét vizes kézzel elsímítjuk, majd a formát folpackkal lazán letakarjuk, és legalább 30 percig kelesztjük. 

  5. Közben előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Ha egyszerre 2 tepsi zsemlét sütünk, akkor kapcsoljuk rá a légkeverés funkciót. Finomabb lesz a zsemle, ha gőzben sütjük, ezért érdemes a sütő aljába bekészíteni egy kisebb tepsit, ahová a gőzfeljesztéshez szükséges vizet öntjük majd.

  6. Ha a zsemlék megkeltek, vízzel megspricceljük a felületüket. Megszórjuk szezámmaggal, és a spatula élével hosszában bevágjuk mindegyiket.

  7. A sütőformákat betesszük a forró sütőbe. Ha használunk alsó tepsit, öntünk bele 2 dl vizet – közben vigyázzunk, mert forró gőz fog felcsapni. A sütőajtót gyorsan visszacsukjuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük a zsemléket. 

  8. Ha készen vannak, rácsra tesszük, és csak azután vágjuk fel, ha már teljesen kihűltek. 

                                                                                               12 db zsemle lesz belőle


Nézd meg, hogy készül az Alba fehér cipó:
 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.