• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Piskótatekercs

Piskota06
 

Örök kedvenc: egyszerű, házias és finom. 

És szerintem a piskóta azon sütik közé tartozik, amely esetén a gluténmentes változat sokkal finomabb, mint a búzalisztes: könnyebb, légiesebb a textúrája. Ugyanakkor – mivel én nem sima rizsliszttel, hanem a külön az erre a célra készült Dolce Vita süteményliszttel készítem – nem száraz és fojtós, hanem szaftos, és rugalmassága, tartása is van a tésztának. 

 
 HOZZÁVALÓK (1 tekercshez):
  • 5 tojás, szobahőmérsékleten, kettéválasztva
  • 9 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt
  • 30 dkg baracklekvár
  • opcionális: a csíkozáshoz 5 dkg étcsoki, megolvasztva
ELKÉSZÍTÉS: 
  1. A jó piskóta egyik titka a páramentes sütő, ehhez előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeverésen 160 fok). Sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es sütőlemezre.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük a cukor felével és a csipet sóval. Ne verjük teljesen keményre, ugyanis még a sütőben, a hő hatására is fog tágulni a tészta. Akkor jó az állaga, ha a habból kiemelt habverőkön már megmarad a tojáshab, de nem teljesen szilárdan, hanem még egy icipicit folyik - olyan, mitha le akarna cseppenni róla. 
  3. Egy másik nagy tálban robotgéppel kihabosítjuk a tojássárgákat a cukor másik felével. Ehhez kell kb. 4-5 perc intenzív keverés, és a tojássárga élénk színe sokkal halványabbra fog változni.
  4. A fehérjehab kb. 1/3 részét spatulával a tojássárgás habba keverjük. Ezzel fellazítjuk a tésztát, ezután a többi tojáshabot már óvatosan keverjük hozzá. 
  5. A végén rászitáljuk a lisztet, és azt is beleforgatjuk. 
  6. A tésztát habkártyával a sütőpapírra terítjük - vigyázat, itt is finoman dolgozzunk, ne törjük össze a habot most sem. Finoman elsímítjuk a felületét, és kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük az előmelegített sütőben. 
  7. Ha elészült a piskóta, akkor óvatosan, sütőkesztyűs kézzel egy porcukorral meghintett sütőpapírra fordítjuk. Lehúzzuk róla a felső papírt, és azonnal feltekerjük. Hűlni hagyjuk kb. 10 percig. 
  8. Közben a lekvárt kicsit megmelegítjük, így könnyebb lesz vele dolgozni. 
  9. A piskótát kicsavarjuk a papírból, és egyenletesen megkenjük a lekvárral. Újra feltekerjük a tésztát, és a papírba csomagolva állni hagyjuk legalább 2 órán keresztül. 
  10. Végül felszeleteljük, és ha kedvünk van hozzá, kevés csokival még megcsorgatjuk a szeleteket. 

  


 

MÉG EZ IS ÉRDEKELHET:
 

Sonkas Pizza
Bazsalikomos-sonkás pizza

Krumplis Pogacsa
Habkönnyű krumplis pogácsa

Alba Smiley

Alba fehér cipó







 

NÉZD MEG A VIDEÓT, HOGY KÉSZÜL AZ ALBA CIPÓ:
 

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.