• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Zabpelyhes zsemle

Zabos 20
Az Alba lisztet kifejezetten a fehér kenyér pótlására fejlesztettem ki. És ugyan ebbe is került teljes őrlésű cirokliszt és barna rizsliszt, vannak napok, amikor ennél valamivel masszívabb, tartalmasabb kenyérre vágyunk.
Ez a zsemle ilyen, és hogy csavarjak rajta egyet, zabliszttel, méghozzá saját őrlésű zabliszttel dúsítottam a tésztáját. 
Nagyon szerencsés az a gluténérzékeny, aki ehet zabot,
hiszen rengeteg értékes tápanyagot tartalmazó gabona.
Frissen pirítva és őrölve pedig maga a mennyország: illatos,
zamatos, és olyan kenyeret ad, amit nem lehet nem szeretni.

 

 

 HOZZÁVALÓK (9 db 10 dkg-os zsemléhez):

ELKÉSZÍTÉS:

1. A Glutenno Alba liszthez hozzákevert zablisztet magam őrlöm, szemes gabonából. Ez csak elsőre tűnik macerásnak, kis gyakorlattal bele lehet jönni,
az így kapott íz- és illatélmény pedig hamar meggyőzi az embert, hogy érdemes ezzel foglalatoskodni. Szerintem ha valamibe, akkor egy házi gabonaőrlőbe
és -pelyhesítőbe érdemes beruházni, hiszen örök darab, és az egész család élvezheti a sok finomságot, ami a segítségével készül.
Amióta van a háztartásunkban, nem kérdés, hogy frissen pelyhesített zabból készül a reggeli zabpehely, és a szerintem keserű ízű bolti kölesliszt helyett is
saját őrlésű kölesből készítem a kását vagy a kölestejet, és ez megy a sütik tésztájába is. Olyan minőségi ugrás ez a gabonák ízében és zamatában,
hogy még az egyébként "fafejű", merevebb, azaz kizárólag húst-krumplival evő családtagjaim is örömmel megeszik az ilyen ételeket, hiszen ők is érzik:
ez bizony nagyon-nagyon finom.

Tehát, először is hideg folyó víz alatt alaposan átmostam a gabonát, hogy biztosan tiszta, pormentes legyen.

Zabos 02

2. Utána picit megpirítottam: ezzel nemcsak adok neki egy extra illatot és ízt, hanem gyorsan elő is készítem az őrléshez, hiszen ott nedves gabonaszemek 

nem használhatók. 

A pirításhoz nekem az öntöttvas serpenyő vált be - az enyém 28 cm átmérőjű, és egyszerre 1/2 kg zabot tudok benne megpirítani. 

Zabos 03

3. Az egész művelet max. 10 percig tart: közepes-nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítom a magokat.

 Zabos 04

4. Ügyelek rá, hogy ne pörköljem meg őket, csak kicsit pirítsam: elég, ha világos aranysárga színt kapnak. 

 Zabos 05

5. A kapott pirított zab egy részét felcímkézve elteszem, jó lesz a következő alkalommal.
Rá szoktam írni a szavatossági időt is a biztonság kedvéért, bár még soha nem maradt rajtunk. :) 

Zabos 06

6. Most jön a kedvenc munkafázisom: a pelyhesítés és az őrlés.

Ezúttal profi eszközzel, az Ankarsrum robotgépének pelyhesítőjével és gabonaőrlőjével dolgoztam:
gyors, csendes és hatékony szerkezet, tökéletes finomságú lisztet és szép pelyhet készít bármilyen gabonából. 

A pelyhesítővel kezdtem, ez a zabpehely megy majd a zsemlék tetejére. 

Zabos 07 

 Tessék, ilyen csodás lett az eredmény. Ó, bárcsak lenne illatokat közvetítő számítógép! 

Zabos 08

7. Utána felraktam a másik őrlőfejet, és már ment is a pirított zab a gépbe: percek alatt készen lett a púderfinomságú, ugyanakkor teljes őrlésű, fantasztikus zabliszt. 

Zabos 09 

 8. Az őrlést acélhengerek végzik, és a szemcseméret a fokozatmentes tekerővel állítható: ha akarom, durvább, ha pedig inkább úgy szeretném, akkor finomabb állagot kapok. 

Zabos 10 

 Zabos 11

9. Ezután levettem az őrlőfejet, visszaállítottam a gépet a talpára, és feltettem rá a krémkeverő tálat a keverőkarokkal. 

10. Beleöntöttem a tálba 4,5 dl vizet - ennél a robotgépnél praktikus mindig a folyadékkal kezdeni a keverést, így gyorsabban simára tudja dolgozni a tésztát.

Hozzászórtam az élesztőt, aztán a Glutenno Alba lisztet, 10 dkg őrölt zablisztet, a sót és az olajat. 3-4 perc alatt sűrű, nokedlitészta állagú tésztát kevertem az egészből. 

Zabos 12

11. Az elkészült tésztát 30 percig pihentettem - ehhez még ki sem kellett vennem a gépből, csak rátettem a tetejét. 

Zabos 13

12. Az idő leteltével elővettem egy sütőpapíros tepsit, és vizes kézzel megformázva rápakoltam a kis zsemléket.

Ilyenkor már nem kell nyomogatni a tészát, hogy a kelesztés alatt keletkezett gázbuborékokat ne abajgassuk,

de azért a tészta felszínét érdemes elsimítani. 9 db zsemle elfér egy tepsin, ha ügyesebben pakoljuk le, mint most én tettem: 

Zabos 14

 13. A maradék, kb. 12 dkg-nyi nyers tésztát én most elraktam a hűtőbe - megnézem, holnapután mit tudok belőle sütni. 

Zabos 15

 14. A zsemlékre rászórtam a zabpelyhet, vízzel lespricceltem őket, és huzatmentes helyen még legalább 20 percig pihentettem őket. Közben előmelegítettem a sütőt 220 fokra. 

Zabos 17

15. A forró sütőben kb. 30 perc alatt lettek készen a zsömlék. Közben nálunk beesteledett, ezért ilyen rossz a kép, de azért a lényeg látszik. 

Zabos 18

Figyelem: a gluténmentes kenyérfélét tilos melegen, sőt, langyosan enni, mert ilyenkor még ragacsos a bélzete. Szóval türelem, szerencsére ezek a kis zsömlék gyorsan kihűlnek.  

És íme, másnap a reggelihez így néztek ki: 

 

Zabos 19


 

MÉG EZ IS ÉRDEKELHET:
 

Sonkas Pizza
Bazsalikomos-sonkás pizza

Krumplis Pogacsa
Habkönnyű krumplis pogácsa

Alba Smiley

Alba fehér cipó







 

NÉZD MEG A VIDEÓT, HOGY KÉSZÜL AZ ALBA CIPÓ:
 

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.