• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Zöldhagymás fociaccia

 A Napoli lisztet kifejezetten az olaszos pizzafélék pótlására fejlesztettem ki.
A keményítők mellett teljes őrlésű ciroklisztet, csicseriborsólisztet és  barna rizslisztet is tartalmaz, ugyanakkor
mégis fehér, puha tésztát lehet belőle sütni.
Nemcsak vékony, nápolyi jellegű  pizzaként nagyon finom, hanem vastagabbra simítva kiváló fociaccia lesz belőle.
Ez remek szendvicsalap, és nagyon jó partikaja is: vékony  csíkokra vágva szoktam felszolgálni, ha házibuli van nálunk.
Mindenféle ízesítést elbír - mifelénk nagy kedvenc a medvehagymás, amit a szezonja után az újhagyma zöldjével
szoktam helyettesíteni. 

 

 Zoldfoc 13 

HOZZÁVALÓK (egy 23x33 cm-es fociacciához):

 

  • 2 tasak (50 dkg) Glutenno Napoli pizza lisztkeverék 
  • 2 teáskanál (7 g) szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4,2 dl langyos víz

ELKÉSZÍTÉS:

 

Zoldfoc 01

1. Mindent előkészítek: a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a medvehagymát és az olívaolajat.    

Zoldfoc 02

2. A robotgépbe öntöm a vizet, és beleszórom az élesztőt, a sót és a cukrot. 

Zoldfoc 03

3. Ezek után hozzászórom a lisztet, és közepes fordulaton néhány perc alatt simára keverem a tésztát. 

Zoldfoc 04

4. Az olajat a végén öntöm hozzá, és ezzel is keverem még 1-2 percig a tésztát. 

Zoldfoc 05

5. Közben felaprítom a hagymát. 

Zoldfoc 06

6. Íme a tökéletes állagú gluténmentes pizzatészta: ragacsos és sűrű, mint a nokedli. Készen vagyunk!

Zoldfoc 07

7. Kibélelek sütőpapírral egy 23x33 cm-es tepsit, és alaposan kikenem olívaolajjal.

Zoldfoc 08

8. Belesimítom a tésztát, és vizes spatulával vagy vizes kézzel elegyengetem, hogy mindenhol egyenletesen terüljön el a tepsiben.

Ezután belenyomkodom a hagymadarabokat. 

Zoldfoc 09

9. Újra ecsetelés következik: a tészta felületét finoman megkenem olívaolajjal.

Ezután folpackkal letakarom, és langyos, huzatmentes helyen kb. 30 percig kelesztem.

Zoldfoc 10

10. Ha a tészta megkelt, előmelegítem a sütőt 200 fokra, és kb. 25 perc alatt megsütöm benne a fociacciát. 

 

Zoldfoc 11

Íme az eredmény: kívül aranyló, belül pihepuha tészta. 

 

Zoldfoc 12

 
 

 

 

 

 

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.