• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Gluténmentes kovász

Kovasz03
Üdv a klubban, kedveseim, akik elszántátok magatokat a gluténmentes kovász készítésére. Előre figyelmeztetek benneteket: új korszak kezdődik az életetekben. Mostantól lesz egy új lakótársatok, aki ugyan nem igényel különösen sok törődést, ám azt rendszeresen megkövetelni. 
Aki hozzám hasonlóan nagyon lassan képes megszokni az új rendszert, az állítsa be a telefonján a kovász etetésének időpontjait, ugyanis nagyon rosszul esik, ha feledékenység miatt a nyolcadik napon megmurdal az addig dédelgetett kovászkánk.
Egy másik hasznos tipp az abszolút kezdőknek és linkóciknak: készítsetek egy táblázatot, amit kiragasztotok a konyhában. Erre jegyezzétek fel a teendőket és azt, hogy hol tartotok aznap.
ELKÉSZÍTÉS NAPRÓL NAPRA:

Fontos, hogy nagyjából mindig ugyanabban az időben etessük a kovászt, azaz 24 és 12 óra teljen el az egyes etetések között.

1.nap

Egy magasabb befőttes üvegben összekeverek 30 g Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

2. nap

Kiveszek a keverékből 30 g-ot. Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom. Hozzákeverek 30 g  Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

3. nap

Ugyanaz, mint tegnap. Kiveszek a keverékből 30 g-ot. Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom. Hozzákeverek 30 g  Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

4. nap

Ugyanaz, mint tegnap. Kiveszek a keverékből 30 g-ot. Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom. Hozzákeverek 30 g  Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom. 

5. nap

Innentől kezdve 12 óráknént etetem a kovászt, ugyanúgy, mint eddig. Azaz: reggel és este is kiveszek a keverékből 30 g-ot. (Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom.) Hozzákeverek 30 g Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

6. nap

12 óráknént etetem a kovászt, ugyanúgy, mint eddig. Azaz: reggel és este is kiveszek a keverékből 30 g-ot. (Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom.) Hozzákeverek 30 g Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

7. nap

12 óráknént etetem a kovászt, ugyanúgy, mint eddig. Azaz: reggel és este is kiveszek a keverékből 30 g-ot. (Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom.) Hozzákeverek 30 g Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

8. nap

12 óráknént etetem a kovászt, ugyanúgy, mint eddig. Azaz: reggel és este is kiveszek a keverékből 30 g-ot. (Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom.) Hozzákeverek 30 g Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

9. nap.

12 óráknént etetem a kovászt, ugyanúgy, mint eddig. Azaz: reggel és este is kiveszek a keverékből 30 g-ot. (Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom.) Hozzákeverek 30 g Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

10. nap

12 óráknént etetem a kovászt, ugyanúgy, mint eddig. Azaz: reggel és este is kiveszek a keverékből 30 g-ot. (Ezt nem szoktam kidobni: általában belesütöm az aznapi kenyérbe, de palacsinta tésztájába keverve is nagyon finom.) Hozzákeverek 30 g Alba fehér cipó lisztet és 30 g langyos vizet. Az üveg tetejét rácsavarom, és állni hagyom.

A kovászom ezennel készen van, 6-8 óra elteltével használhatom is. Általában az etetés után 8-10 órával a legaktívabb, ilyenkor érdemes vele bekeverni a kenyértésztát. 

FONTOS:
Ha nem sütök mindennap, akkor a kovászt a hűtőben tartom. Ebben az esetben hetetne egyszer kell megetetnem. Sütés előtt fél nappal kiveszem a hűtőből, megetetem, és kb. 8 órát a konyhapulton tartom - ekkor lehet vele sütni. De hűvösebb időben az is előfordulhat, hogy még egyszer meg kell majd etetnii, mert még nem elég erős, és nem fogja megemelni a tésztát. Ennek megítéléséhez rutinra van szükség. Viszonylag egyszerű teszt, ha bejelöljük az üvegen, hol tart etetés előtt a kovászunk, és ha az etetés után 8 órával azt látjuk, hogy megduplázódott a térfogata, akkor jó lesz. 

                                                                                                                                                                 

Nézd meg, hogy készül a ropogós héjú, puha belsejű fehér cipó! 

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.