• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Olajbogyós gyökérkenyér

Olivas Gyokerkenyer
Glutén-, tej- és tojásmentes kenyérke, a fekete olajbogyótól viszont ízben annál gazdagabb!

 HOZZÁVALÓK:

  • 1 tasak Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 evőkanálnyi magozott fekete olajbogyó, apróra vágva
  • 2 evőkanál kókuszolaj
 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és az élesztővel egy nagy keverőtálban. 
  2. Hozzácsorgatjuk a vizet, és spatulával vagy kézi robotgéppel elkeverjük a tésztát.
  3. Hozzácsorgatjuk az olajat, és belekeverjük az apróra vágott olajbogyót is. Ragacsos, sűrű nokedliszerű tésztát fogunk kapni.
  4. Bucivá egyengetjük, aztán a tálat letakarjuk, és a tésztát kelni hagyjuk kb. 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő a térfogata.
  5. Sütés előtt 20 perccel előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat). Ha van pizzakövünk, betesszük, a sütő aljába pedig bekészítünk egy kisebb tepsit. 
  6. Ha a tészta megkelt, magunk elé terítünk egy nagy darab sütőpapírt, és vizes kézzel kettévesszük a tésztát. Egymástól tenyérnyi távolságra tesszük őket a papírra, és vizes kézzel hosszúkás rúdra formázzuk őket. A felületüket simára simogatjuk, aztán haránt alakban csíkokat rajzolunk rá egy statulával vagy az ujjunkkal - így lesz meg a jellegzetes gyökérkenyér-forma.
  7. Ha a sütő elérte a kívánt hőfokot, vízforralóban, 2 dl vizet forralunk. 
  8. Sütőkesztyűt húzunk, a sütőpapír alá csúsztatjuk a pizzalapátot, majd megfogjuk, és sütőpapírostul becsúsztatjuk a kenyereket a forró pizzakőre. 
  9. Gyorsan becsukjuk a sütőajtót, de még annyira kinyitjuk, hogy az alsó tepsibe beleöntsük a forró vizet. Vigyázat, forró gőz fog felcsapni, ezért ne hajoljunk túl közel az ajtóhoz! 
  10. A sütő hőfokát 205 fokra mérsékeljük, és kb. 40 perc alatt megsütjük a kenyereket. Ha készen vannak, rácsra tesszük őket, és csak azután vágjuk fel, ha már teljesen kihűltek. 

                                                                                                                                        2 db kb. 22 dkg-os kenyér lesz belőle

 

 
 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.