• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Rozmaringos-kakukkfüves focaccia

Focaccia Web2

Isteni pizzakenyér, ami felszeletelve és jófajta extra szűz olívaolajba tunkolva, durva sóval megintve önmagában is finom. De keresztben félbevágva meg is tölthetjük, mint egy szendvicset.

Alaprecept, kedvünkre csavarhatunk rajta: tehetünk bele friss vagy aszalt paradicsomot, olajbogyót, a tésztájába pedig gyúrhatunk 4-5 dkg reszelt parmezánt vagy valamilyen kéksajtot. 

 HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, a kés lapjával megnyomva
  • 1 tasak Glutenno Napoli pizza lisztkeverék 
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál friss vagy szárított kakukkfű- és rozmaringlevélke, apróra vágva
  • a tetejére durva szemű só

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az olajat összemelegítjük a fokhagymával, majd levesszűk a tűzről, és legalább 10 percig állni hagyjuk. Utána leszűrjük, a fokhagymára most nem lesz szükség.

2. Keverőtálba szórunk 1 tasak Napoli gluténmentes lisztkeveréket, és elkeverjük benne a cukrot, a sót, a szárított élesztőt és a sütőport, valamint a zöldfűszerek felét

3. Hozzáöntünk szűk 2 dl langyos vizet, és fakanállal vagy a robotgép krémkeverő lapátjával simára keverjük. A végén beledolgozunk 2 evőkanálnyit a fokhagymás olajból. Sűrű, ragacsos nokedlitésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk ½–1 órán keresztül.

4. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Sütőpapírt terítünk egy nagy sütőlemezre, a közepén szétkenünk egy teáskanálnyi fokhagymás olajat.  A megkelt tésztát vizes spatulával ráfordítjuk, és vizes kézzel vagy spatulával egy kb. 19x19 cm-es négyzetté simogatjuk. Az ujjunkkal egymástól 2-3 cm-re kis lyukakat fúrunk a tésztába, ide nyomkodjuk bele kis csipetenként a másik adag zöldfűszert.

5. A tésztát a fokhagymás olajba mártott szilikonecsettel átkenjük, durva sóval megszórjuk, kevés vízzel megspricceljük, aztán a tepsit betesszük a forró sütőbe, és a focacciát kb. 20 perc alatt megsütjük. 

6. Ha elkészült, rácsra tesszük, és hideg vízzel azonnal megspricceljük, valamint megkenjük a maradék olajjal. Megvárjuk, amíg kihűl, csak utána tálaljuk fel. Jó étvágyat hozzá!

                                                                                                                                                             1 focaccia lesz belőle

 

TÁROLÁS: a focaccia frissen az igazi, de szeletekre vágva kiválóan bírja a fagyasztást is. Ha mi mégis másnap ennénk, érdemes keresztben kettévágott szendvicsalapként használni, és kevés vízzel lespriccelni, aztán a sütőben vagy egy száraz serpenyőben kicsit átpirítani, mielőtt megtöltenénk.

 

 
 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.