• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Tökmagos-aszalt meggyes zsömle

Aszaltmeggyes Zsomle
A legpuhább gluténmentes kenyér, a Rio barna cipó tésztáját kedvünk szerint dúsíthatjuk.
Mi most aszalt meggyet, tökmagot, napraforómagot, és egy csipet fahéjat tettünk hozzá, és kis zsemléket formáztunk belőle. 
 HOZZÁVALÓK:
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 1 tasak Rio barna cipó gluténmentes lisztkeverék
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 csipet fahéj
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék napraforgómag

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az aszalt meggyet beleszórjuk egy bögrébe, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Állni hagyjuk.
  2. A Rio barna cipó lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval, az élesztővel és a fahéjall egy nagy keverőtálban. 
  3. Rálocsolunk 2,1 dl vizet, hozzáadjuk az olajat, és spatulával vagy kézi robotgéppel simára dolgozzuk. Rászórjuk a leszűrt, lecsepegtetett aszalt meggyet, a tökmagot és a napraforgómagot, és ezeket is beledolgozzuk. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés vizet - a lényeg, hogy ragacsos, sűrű nokedlitésztát kapjunk, amit a spatulával úgy-ahogy bucivá egyengetünk. 
  4. A tálat letakarjuk, és a tésztát 30-60 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő a térfogata.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütőn 8-as fokozat), és sütőpapírral kibélelünk egy nagy sütőlemezt.
  6. Ha a tészta megkelt, vizes kézzel kiveszünk belőle egy kisebb zsömlényi mennyiséget. A két kezünk között adogatva gömbölyűre formázzuk, majd a sütőpapírra tesszük. Ugyanígy megformázzuk az összes többi tésztát is – ebből a mennyiségből 5 zsömlét érdemes csinálni. 
  7. A zsömlék tetejét olajos kézzel átsimogatjuk, aztán betesszük őket a forró sütőbe kb. 30 percre.
  8. Ha készen vannak, rácsra tesszük, és csak azután kóstoljuk meg, ha már teljesen kihűltek. 

                                                                                                                                                               5 zsömle lesz belőle


 

NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A RIO BARNA CIPÓ!

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.