• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Hamis csokis-aszalt meggyes gyümölcskenyér

Csokis Aszaltmeggyes
Gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, sőt, csokoládé- és kakaómentes, kevés cukrot tartalmazó édesség, amely ízében és illatában abszolút hozza a csokis kényeztetés élményét. 
 HOZZÁVALÓK:
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 1 tasak (25 dkg) Rio barna cipó gluténmentes lisztkeverék
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 8 dkg kókuszolaj
  • 5 dkg  olívaolaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 narancs leve
  • ½ citrom leve
  • 5 dkg dió, szárazon megpirítva és durvára vágva

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Előző nap beleszórjuk az aszalt meggyet egy kis tálkába. Meglocsoljuk a rummal, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi bőven ellepi. Állni hagyjuk 1 éjszakán keresztül. 
  2. Másnap kókuszolajjal vékonyan kikenünk egy 32 cm-es püspökkenyér formát. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. 
  3. A Rio lisztkeveréket összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral egy tálban. Félretesszük. 
  4. Egy nagy keverőtálba öntjük a kókusz- és az olívaolajat, és kézi robotgéppel néhány perc alatt elkeverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, azokkal is simára keverjük. 
  5. A narancs és a citrom levét beleöntjük egy mérőpohárba, és ha szükséges, kipótoljuk annyi vízzel, hogy összesen 1,3 dl folyadékot kapjunk. 
  6. A robotgépet lassú fokozatra kapcsoljuk, és felváltva a tésztába dolgozzuk a narancsos folyadékot és a lisztet. A végén hozzáadjuk a lecsepegtetett aszalt meggyet és a durvára tört diót, és ezeket is beleforgatjuk. 
  7. A masszát az előkészített formába simítjuk, a sütőt légkeverésre kapcsoljuk, és kb. 45 perc alatt megsütjük a gyümölcskenyeret (légkeverés nélkül kb 10 perccel tovább sütjük). Tűpróbával ellenőrizzük: ha a beleszúrt fogpiszkáló szárazon jön ki belőle, készen van. 
  8. A formát rácsra tesszük, kb. 15 percig állni hagyjuk, majd kiborítjuk belőle a gyümölcskenyeret, és így hűtjük ki teljesen. Csak ezután vágjuk fel.

                                                                                                                                          1 nagy gyümölcskenyér lesz belőle

Tárolás: annyira szaftos sütemény, hogy ha jól becsomagoljuk, legalább 1 hétig el tudjuk tartani. Tálalás előtt mindennap érdemes átkenni a tetejét 1-2 evőkanál narancslével, bevállalósabbaknak rummal.
A gyümölcskenyér felszeletelve kiválóan bírja a fagyasztást.

 

NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A RIO BARNA CIPÓ!

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.