• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Mákos-áfonyás kuglóf

 Makos Kuglof 03
Mák, áfonya, kardamom – nyerő ízkombináció egy jó kis házias, ugyanakkor izgalmas sütihez. Akár reggelire, akár egy teadélutánra tökéletes édesség. Nincs benne túl sok cukor, úgyhogy aki édesszájú, az nyugodtan emelje meg a mennyiségét 15 dkg-ra. És még valami: ez egy alaprecept, ahol a zsiradékok is tetszés szerint variálhatók, pl. lehet az egész mennyiség, azaz a 15 dkg vaj, margarin, vagy valamilyen izgalmas ízű olaj. Ugyanígy cserélhető a mák, bármilyen darált olajos maggal helyettesíthetjük - a recept végén, lent megadom két személyes kedvencemet.  

 HOZZÁVALÓK (1 db 24 cm-es kuglófhoz):

  • 4 tojás, kettéválasztva
  • 10 dkg kókuszzsír, szobahőmérsékleten
  • 5 dkg extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt
  • 15 g sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve
  • 1-2 kardamommag, mozsárban megtörve
  • 10 dkg áfonya, még fagyosan

ELKÉSZÍTÉS: 

  1. Előmelegítem sütőt 180 fokra, és vékonyan kiolajozok, rizsliszttel meghintek egy 23 cm-es kuglóf formát.
  2. Robotgéppel habosra keverem a kókuszzsírt, az olajat és a cukrot.
  3. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat, ezzel is simára keverem a tésztát.
  4. Ezalatt egy külön tálban spatulával összekeverem a mákot, a Dolce Vita süteménylisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját és a kardamomot.
  5. A mákos lisztkeveréket a tojássárgás habba szórom. Hozzáöntöm a citromlevet, és alacsony fordulaton simára keverem a tésztát.
  6. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adok, és robotgéppel kemény habbá verem egy nagy keverőtálban.
  7. Spatulára váltok, és két részletben a mákos masszába forgatom a fehérjehabot. Az első részét határozottabban, a másodikat már finoman forgatom bele, hogy ne törjem össze. 
  8. A legvégén a fagyos áfonyaszemek jönnek, ezeket is beleforgatom a tésztába.
  9. Az egészet belesimítom az előkészített formába, és beteszem az előmelegített sütőbe, ahol 40-45 perc alatt sül készre.
  10. Miután kivettem, még 10 percig a formában hagyom a kuglófot, utána pedig egy lapos tányérra borítom, hogy teljesen ki tudjon hűlni. 

Makos Kuglof 04 

 

KEDVENC ÍZVARIÁCIÓIM:

Kávés-diós

Emeld a mák helyett darált diót használj, a citrom levéhez pedig keverj 2 evőkanál fekete kávét.

Citromos-mandulás

Emeld meg a liszt mennyiségét 15 dkg-ra, a 10 dkg mák helyett pedig 5 dkg darált mandulát keverj a tésztába. 1-2 evőkanál kandírozott citromhéjdarabot is érdemes beletenni.


 

MÉG EZ IS ÉRDEKELHET:
 

Sonkas Pizza
Bazsalikomos-sonkás pizza

Krumplis Pogacsa
Habkönnyű krumplis pogácsa

Alba Smiley

Alba fehér cipó







 

NÉZD MEG A VIDEÓT, HOGY KÉSZÜL AZ ALBA CIPÓ:
 

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.