• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


A tökéletes gluténmentes zserbó

 

Zserbo Kicsi 
Az igazi, a tökéletes, a vékony tésztás, ötlapos finomság,
telis-tele dióval és házi baracklekvárral.

A Napoli Pizzaliszttel rugalmasabb, könnyebben nyújthatóbb tésztát kapunk,
a Dolce Vita süteményliszt pedig abban segít, hogy légiesebb
és könnyedebb legyen az eredmény. 

 

A tésztához: 

A töltéshez: 

  • 40 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • ½ kg baracklekvár

A bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál méz

a tepsihez kevés olaj, a nyújtáshoz Glutenno Dolce Vita süteményliszt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat, azaz a kétféle lisztet, a sót, a szárított élesztőt, a sütőport és a porcukrot összevererjük egy tálban. 
  2. Hozzáadjuk a hideg, apró kockákra vágott vajat, kézzel elmorzsoljuk, aztán a tojássárgákkal és a vízzel gyorsan összegyúrjuk. 
  3. A kapott tésztabucit folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. 
  4. Közben a töltelékhez a diót ledaráljuk, és elekeverjük a cikorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival. 
  5. Előkészítünk egy 23x33 cm-es tepsit, és vékonyan kiolajozzuk. 
  6. A hűtűből kivesszük a tésztát, és 5 db egyforma részre vágjuk. 4 darabot folpackba csomagolva visszateszünk, az ötödiket pedig Glutenno Dolce Vita süteményliszttel meghintett deszkán a tepsinél körben 1-1 cm-rel nagyobb méretűre nyújtjuk. Ne ijedjünk meg, nagyon vékony tésztalapot kapunk, ami sütés közben kicsit fel fog puffadni. Ha nyújtás közben elszakadna, akkor sincs gond: egyszerűen tapasszuk össze a tésztadarabokat. 
  7. A tésztalapot áttesszük a tepsibe, és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvár ¼ részét, arra pedig rászórjuk a diós keverék ¼ részét. 
  8. Sorban ugyanígy kinyújtjuk az összes tésztalapot, és rétegezzük őket a baracklekvárral és a darált dióval. 
  9. A legfelső tésztalapot villával megszúrkáljuk, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverés nélkül. Amíg melegszik, a zserbót szobamőmérsékleten pihentetjük. 
  10. Ha a sütő felforrósodott, betesszük a tepsit, és kb. 45 perc alatt megsütjük a süteményt. Csak akkor vesszük ki a tepsiből, amikor már teljesen kihűlt – a legjobb, ha 1 éjszakát állni hagyjuk. Ezután egy nagy tálcát vagy deszkát teszünk a tetejére, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk az egészet – így az alsó része kerül felülre, ezt fogjuk bevonni csokival.
  11. A bevonáshoz a csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a mézzel, és egyenletesen elkenjük a tészta felületén. A zserbót hideg helyre tesszük, amíg a csokoládémáz teljesen megdermed rajta. Apró kockákra vágva tálaljuk.

 

                           Kb. 48 kis szelet lesz belőle 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.