• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Gluténmentes bejgli

Régóta megvan a véleményem a gluténmentes élesztős tészta tekeréséről, csavarásáról.

Nem véletlenül nincsnek csavart kalácsok, csigák és tekercsek a repertoáromban. A gluténmentes élesztős tésztával ugyanis legalább két baj van: az egyik, hogy a formázáshoz-csavaráshoz nem lehet annyi nedvességet tenni a tésztába, mint mondjuk egy cipó, zsemle vagy bagett esetén, és emiatt szárazabb lesz az eredmény. A másik gond, hogy ez a tészta rugalmatlan, hiszen nincsnek benne nyúlós, nyújtható sikérszálak, így a túl száraz tészta a kelesztés, azaz térfogatnövekedés folyamata során óhatatlanul törni, szakadni fog. 

Szóval értelmes érveim vannak bőven: minek szenvedni, ha az eredmény csúnya, töredezett és száraz, széteső lesz? Akkor sütök inkább zserbót, meg mákos zserbót: azok finomak és szépek is, jól fognak mutatni az ünnepi asztalon. 

Persze a karácsony, az más helyzet. Olyankor félretesszük a józan ész érveit, hiszen a családi hagyományok erősen élnek bennünk, és mi mégiscsak úgy gondoljuk, hogy a gluténmentes diéta miatt márpedig nem engedünk az évtizedek alatt meggyökeresedett szokásokból. 

Így aztán minden évben nekilátok a bejgli-projektnek, és minden évben sütök "valamilyet". Azt látom, hogy évről-évre javuló tendenciát mutatok. Idén természetesen a saját feljesztésű lisztkeverékekkel dolgoztam. A bejglim persze most is törős lett valamennyire, de már nem csontszáraz, és simán van olyan finom, mint egy kevésbé profi búzalisztes bejgli.

A kísérlet során kétféle tésztát készítettem, egyféle mákos töltelékkel, hogy kiderüljön, érdemes-e  útifűmaghéjat használni ahhoz, hogy kicsit javítsam a tészta rugalmasságát. 

Jelentem, az eredmény az, hogy ebben az esetben igenis érdemes, az útifűmaghéjas tészta egy lehelettel ugyan, de kevésbé lett törős, mint az anélkül készült. Márpedig ennél a receptnél az ördög a részletekben rejlik, és ezek a nünaszok igenis fontosak - szóval érdemes a kissé hosszú és részletes receptleírás tanácsait megfogadni. Ja, természetesen arra azért ügyeltem, hogy útifűmaghéjból a szükséges minimumot tegyem bele a tésztába, hogy ne lehessen kiérezni az ízét. 

Fogadjátok szeretettel a receptet, mindenkinek jó sütést, kitartó, és főleg stresszmentes karácsonyi diétázást kívánok!

Makos Bejgli

HOZZÁVALÓK:

 A tésztához: 

 

             

 A máktöltelékhez: 

  • 25 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg mazsola (esetleg előzőleg rumba áztatva)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-1 nagy csipet őrölt szegfűszeg és fahéj
  • 1 dl szilva- vagy áfonyalekvár
  • 1 evőkanál méz

a nyújtáshoz Dolce Vita süteményliszt
a kenéshez 1 tojás és 1 tojássárgája

ELKÉSZÍTÉS:
  1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, az útifűmaghéjat, a sót, az élesztőt és a porcukrot.
  2. A reszelő nagy lyukú oldalán a lisztkeverékbe reszeljük a hideg vajat, majd kézzel gyorsan összemorzsoljuk az egészet. Utána beledolgozzuk a tojássárgákat, és a tejet vagy a vizet, hogy puha, de jól nyújtható tésztát kapjunk. 
  3. A tésztát 2 egyforma darabra osztjuk, azokat egyesével folpackba csomagoljuk, kicsit ellapogatjuk és négyzetesre, sarkosra igazítjuk, hogy könnyebb legyen majd nyújtani. Legalább 2 órára, de még jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 
  4. A töltelékekhez  a mákot elkeverjük a porcukorral, a mazsolával, a reszelt citrom héjával és a fűszerekkel.
  5. Felforralunk 1½ dl vizet, és ráöntjük a mazsolás-fűszeres mákra. Elkeverjük, aztán belekeverjük a lekvárt és a mézet is. 
  6. A máktölteléket jól záródó dobozba tesszük, és teljesen kihűtjük. Fontos, hogy hideg legyen a töltésnél, mert különben megolvasztja a tésztában lévő vajat! 
  7. Az idő leteltével jöhet a nyújtás. Ehhez magunk elé terítünk egy darab sütőpapírt vagy egy rugalmas szilikonos nyújtólapot. Vékonyan meghintjük Dolce Vita süteményliszttel. Kitesszük rá az egyik darab tésztát, arra egy darab folpackot terítünk, és nyújtófával vékony, 1-2 mm-es, kb. 25x30 cm-es téglalapra nyújtjuk úgy, hogy a hosszabbik oldala nézzen felénk. Nyújtás közben a tésztát folyamatosan forgatjuk, mozgatjuk, mert könnyen leragad. Ilyenkor egy spaklival felszedjük, és kicsit alálisztezünk. Figyelem: a tészta itt-ott szakadozni fog. Ne rémüljünk meg, csak nyomkodjuk össze a tésztaszéleket.  
  8. A kapott téglalapra egyenletesen elosztjuk az  töltelék felét, körben kb. 1 cm-es szegélyt hagyva. Nagyon fontos, hogy tényleg egyenletes legyen a töltelék, mert ahol dimbes-dombos egyenetlenségek vannak, ott biztosan el fog szakadni majd a tészta. A függőleges szegélyeket visszahajtjuk – nyugi, el fog törni, de ez ne zavarjon bennünket, nyomkodjuk csak rá a mákra –, aztán a bejglit az alsó folpackot vagy nyújtólapot felemelve feltekerjük. 
  9. Előkészítünk egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es sütőlemezt, a bejgli mellé tesszük, és egy gyors mozdulattal átemeljük rá a tekercset.
  10. Ugyanígy elkészítjük a másik bejglit is. 
  11. A kenéshez összekeverünk 1 egész tojást 1 tojássárgájával, aztán a tésztarudakat lekenjük vele, és mehetnek a hidegre – akár a hűtőbe – legalább 2 órára, hogy teljesen megszáradjon rajtuk a tojás. 
  12. Ezután egy újabb kenés következik, és ezzel is szárad a bejgli, de most már szobahőmérsékleten, és csak 20 percet. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat). 
  13. Mielőtt betennénk a bejglit a sütőbe, fogunk egy szívószálat, és mindegyik tésztarudat alaposan, teljes mélységében megszurkáljuk vele – én 10 lyukat csináltam mindegyikre. Ezzel a sütés során keletkező gőznek csinálunk helyet - így nem akarja majd annyi helyen szétrepeszteni a tésztát. 
  14. A tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük a bejgliket. Miután kivettük, megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek, és csak utána szeleteljük fel. Kicsit átlósan vágjuk, úgy kapunk szép szeleteket.

                                                                                    2 rúd lesz belőle.

   

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.