• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Gluténmentes kókuszkocka

 

Családi kedvenc, és nincs karácsony, amikor ne készítené el valaki. Kezdő gluténérzékenyeknek ajánlom, na meg azoknak, akik kicsit túlterhelték magunkat az év végi hajszában, és alig maradt idejük sütni. Ugyanis ez az emeletes verzió gyorsabb a hagyományosnál, hiszen feleannyi süteményt kell mártogatni és kókuszba hempergetni. Elrontani szinte lehetetlen, az íze pedig mindenkit magával fog ragadni! 

 

Kokuszkocka

HOZZÁVALÓK:

A piskótához: 

  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • ¼ teáskanál só
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt (vagy 12 dkg rizsliszt,
    5 dkg burgonyakeményítő és 3 dkg tápiókakeményítő keveréke)
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 9 dkg vaj, megolvasztva

 A csokimázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé, felaprítva
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor

A hempergetéshez: 

20 dkg kókuszreszelék 

             

 

ELKÉSZÍTÉS:
  1. Kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk egy 23x33 cm-es tepsit. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). 
  2. Egy nagy tálban robotgéppel 6-8 perc alatt felhabosítjuk a tojásokat, a cukrot, a mézet és a sót, az utolsó percben hozzákeverjük a vaníliakivonatot.
  3. A lisztet a tojáshabra szitáljuk, és fakanállal beleforgatjuk. Óvatosan beleforgatjuk az olvasztott vajat is. 
  4. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  5. Közben elkészítjük a csokimázat. A csokit, a vajat és a tejet gőz fölött összeolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot és a kakaóport.
  6. Ha a tészta teljesen kihűlt, vágódeszkára fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a hosszabb oldalánál kettévágjuk.
  7. Az egyik lapot megkenjük kb. 8 evőkanál csokimázzal. Rátesszük a másik lapot. A maradék csokimázba keverünk 2 evőkanál forró vizet, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  8. Az emeletes tésztát 20 db négyzetre vágjuk, majd kettesével a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
  9. A sütiket rácsra sorakoztatjuk, és megvárjuk, amíg a máz kicsit rájuk szikkad.

                                                                                                                              20 kocka lesz belőle


A kókuszkocka receptje Kollár Anita Gluténmentes és finom! című szakácskönyvéből való, ahol további finom sütemények, kenyerek, pizzák receptjeit is meg lehet találni, ahogy a tuti gluténmentes nokedli és lángos leírását is. 

 

3d GM Korbevag Kicsi

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.