• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Gluténmentes rántott harcsa

 

Fish and chips szuperegészséges kiadásban: krumpli helyett paszternákkal készül. Ez a finom gyökérzöldség szerencsére már egyre több helyen kapható, a petrezselyemnél enyhébb az íze, és krémesebb a belseje. Igazi rostdús zöldség, így gluténmentes diétában kifejezetten ajánlott, valamint nagyszerű folsav, kálium, kálcium és B-vitamin forrás. Aki még csak barátkozik vele, vagy tart a család bizalmatlanságától, elkészítheti felesben krumplival is. 

A harcsa panírja tökéletes rántott csirkéhez vagy disznóhúshoz is. A morzsához kevert kukoricapehely opcionális, de érdemes beletenni, mert ropogósabb lesz tőle a bunda.

 

Rantott Harcsa

HOZZÁVALÓK:

A harcsához: 

  • 50 dkg szürkeharcsa-filé
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál cirokliszt
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 5 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál gluténmentes kukoricapehely, mozsárban megtörve

a sütéshez kókuszzsír 

A paszternákhoz: 

  • 1 kg paszternák (tisztított súly), 6x1/2 cm-es csíkokra vágva
  • 1 evőkanál friss rozmaring, felaprítva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
  • ½ dl olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

 

 

             

 

ELKÉSZÍTÉS:
  1. A paszternákcsíkokat, a felaprított rozmaringot, a zúzott fokhagymát és az olajat összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percre betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe. Utána fakanállal átkeverjük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A harcsát féltenyérnyi darabokra vágjuk, és legalább 30 percre lesózzuk, szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
  3. A panírozáshoz előkészítünk három tálat: az egyikben összekeverjük a rizslisztet és a ciroklisztet, a másikban felütjük a tojásokat, a harmadikba pedig beleszórjuk a zsemlemorzsát és a kukoricapelyhet.
  4. A halszeleteket szárazra töröljük, majd a hagyományos módon bepanírozzuk: először a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában forgatjuk meg.
  5. Egy nagy, legalább 30 cm-es mély serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és oldalanként 3 perc alatt aranybarnára sütjük benne a halszeleteket. Nem zsúfoljuk tele a serpenyőt, mert akkor nagyon lehűtené az olajat, ezért ha kisebb edényben sütjük, inkább csináljuk két adagban.
  6. A rántott harcsát papírtörlős tálcára szedjük, és citromgerezdekkel, a sült paszternákkal és egy kis ketchuppal tálaljuk.  

 

                                                                                                            4 adag lesz belőle

 

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.