• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2
  • Brios Slide

    Mit csomagolj a gyereknek tízóraira?

    Erre az illatos, puha és foszlós briósra még azok is irigykedni fognak, akik nem gluténérzékenyek. Read More
  • Kifli Glutenfree Slide

    A friss kifli élménye a gluténérzékenyeknek is jár.

    Ropogós és finom, mindössze 5 perc munkával! Glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, adalékanyagok nélkül! Read More
  • Napolipizza

    A legfinomabb gluténmentes pizza

    Rengetegen tesztelték, mindenkinek nagyon ízlett. Vékony tészta, ropogós szél: pont, mint egy olasz pizzériában.
  • Kisslide 02

    Alba fehér cipó

    Illatos, puha bélzet, ropogós héj - ilyen az Alba cipó. Finom fehér kenyér kevés munkával! Read More
  • Hambuci

    Házi hamburger

    Puha zsemle, ízes húspogácsa, házi ketchup, friss zöldsaláta, jó sok hagyma. Mert a gluténérzékenyek is megérdemlik. Read More
  • Dolcekuglof

    Dolce Vita lisztkeverék

    Mostantól végre minden gluténmentes süteményre büszkék lehetünk. Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Így használd a lisztjeinket!


Hamis rozskenyér

Rio Jav

 Sokunknak hiányzik a rozskenyér savanykás íze, semmivel össze nem téveszthető aromája. A Rio barna kenyérben rozs ugyan nincs, de megfelelő fűszerekkel kiegészítve nagyszerűen hozza a rég elfelejtett ízeket.

Így készül... 

Így dolgozunk

Glutenfree Icon Transparent

 Jelmondatunk: 0% glutén, 100% odafigyelés.
Alapanyagainkat gondosan válogatjuk és rendszeresen ellenőrizzük. Termékeink nem tartalmaznak tejet és tejszármazékot, szóját, lupint és gluténmentes búzakeményítőt sem.

Tudj meg többet...

Almás mandulatorta

Frangipane

A Glutenno Alba lisztkeverékkel nemcsak tökéletes fehér kenyeret készíthetünk, de vajas pitetészták kiváló alapja is lehet. Ez az almatorta finom mandulakrémmel és fahéjjal a családi ebédek méltó befejezése.  

Kattints a receptért! 


Habkönnyű krumplis pogácsa glutén- és tejmentesen

 

Használjunk hozzá jó kis fokhagymás pecsenyezsírt, úgy még finomabb! Nemcsak glutén, de laktóz- és tejmentes finomság.

 

Krumplis Pogacsa

HOZZÁVALÓK:
  • 36 dkg áttört főtt krumpli
  • 2 teáskanál cukor
  • 1½ teáskanál szárított élesztő
  • 1½ teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék
  • 15 dkg zsír (vajjal, margarinnal, kókuszzsírral is működik)
  • 1 tojássárgája
  • a kenéshez 1 tojás, enyhén felverve, 1 evőkanál vízzel elkeverve
  • a nyújtáshoz Glutenno Dolce Vita süteményliszt 

             

 

ELKÉSZÍTÉS:
  1. A krumplit összemorzsoljuk a cukorral, az élesztővel, a sütőporral és a sóval elkevert liszttel. 

  2. Hozzáadjuk a zsírt és a tojássárgáját, és kézzel gyorsan összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. 

  3. A tésztabucit kivesszük, és Glutenno Dolce Vita süteményliszttel meghintett deszkán kb. 2 cm magas tésztáalappá lapítjuk. Ezt megtehetjük úgy is, hogy folpackkal letakarjuk, és nyújtófával kinyújtjuk a tésztát, de sokkal egyszerűbb, ha csak simán kézzel ellapogatjuk az egészet.

  4. A tetejét késsel rombusz alakban bevágjuk - jó sűrűn csíkozzuk be, mert apró pogácsák lesznek. Egy 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval apró pogácsákat szaggatunk a tésztából. A visszamaradó tésztahulladékot kézzel összenyomkodjuk – nem szükséges nagyon összegyúrni – és újra kiszúrjuk. Ezt megismételjük, amíg el nem fogy az összes tészta. 

  5. A pogácsákat egymástól ujjnyi távolságra sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk – ez a mennyiség 2 db 30x40 cm-es sütőlemezen fog elférni. A tetejét langyos vízzel megspricceljük (egy tiszta IKEÁ-s virágspricni alapdarab a gluténmentes konyhában, sokszor tesz jó szolgálatot), és folpackkal letakarjuk. Langyos, nem huzatos helyen kb. 15 percig kelesztjük a pogácsákat. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 185 fokra. 

  6. Ha a sütő forró, a pogácsák tetejét megkenjük a vízzel elkevert tojással, vigyázva, hogy az oldalán ne csorogjon le a tojás, mert az nem engedi elég magasra emelkedni a tésztát.

  7. A tepsit betesszük a forró sütőbe, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük benne a pogácsát. Kibírjuk, hogy kihűljön, csak utána kóstoljuk meg.

                                                                                                            Kb. 70 darab lesz belőle 

 

A GLUTÉNMENTES ÉS FINOM! újra megjelent! 

3d GM Korbevag Kicsi

 A NAGYSIKERŰ SZAKÁCSKÖNYV VÉGRE ISMÉT KAPHATÓ!

RENDELD MEG MOST KEDVEZMÉNNYEL!

 

Olasz meló: házi tészta gluténmentesen!


Ravioli Vagott WebMiele 01

 

 A Miele Főzőiskola szuper hangulatú rendezvényein mindent megkérdezhetsz,
amit a gluténmetes tésztakészítésről tudni szeretnél.
További infók és jelentkezés itt!

r

Írj nekünk!

Elakadtál? Nem úgy sikerült valami, ahogy tervezted? Még szerencse, hogy nem vagy egyedül. Mi itt a Glutennónál azt szeretnénk, hogy minél finomabbakat tudj sütni, ezért vállaljuk, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszoljuk. Kérdezd bátran a szakértőt! Írj nekünk, segítünk!

A

Oszd meg velünk a sikereidet!

Mert nem csak mi tudjuk a tutit. Küldd be a receptedet egy fotóval, ahol az étel mellett a Glutenno doboz is látszik. Minden hónapban értékes lisztcsomagokat sorsolunk! Címünk: info@glutenno.hu.

G

Lájkolj minket a Facebookon!

Te se maradj le a friss receptekről, hírekről, játékokról és nyereményekről!

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.