• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

10 perces fánk

10 perces fánk
Összekeverni és kisütni kb. 10 perc munka. Mégis, valójában inkább 2 perces fánknak kellene nevezni, mert kb. ennyi idő alatt meg lehet enni ezt a finomságot. Még akkor is, ha csak hárman vannak rá.
És hogy milyen ez a fánk? Habkönnyű, szuperfinom, villámgyors, pofonegyszerű. Több összetett szóval most nem jellemezném, jöjjön helyette a tuti recept. Na jó, még annyit, hogy élesztőmentes. Tessék nekilátni, érdemes miatta bebüdösíteni a konyhát. Sőt, ha kókuszzsírban sütjük, nem is lesz tőle büdös.

HOZZÁVALÓK (Kb. 14 kisebb fánkhoz): 
  • 15 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1/2 vaníliarúd kikapargatott belseje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej vagy növényi tej (én kölestejjel készítettem)
  •  1 teáskanál friss citromlé

a sütéshez semleges ízű olaj (pl. kókuszzsír)

 ELKÉSZÍTÉS: 

1. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sötőport, a cukrot és a sót. Beleszórjuk a vanília magjait és a reszelt citromhéjat is. 

 

Fank01

 

2. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a tejet és a friss citromlevet, és spatulával gyorsan összekeverjük az egészet. Lágy tésztát fogunk kapni. Félretesszük, amíg megmelegítjük az olajat. 

Fank02

 

3. A sütéshez olajat (én kókuszzsírt használtam) forrósítunk egy mélyebb lábosban. Ha kellően forró, akkor előveszünk két kiskanalat: ezekkel fogjuk az olajba adagolni a tésztát. A kanalakat belemártjuk az olajba, mert így nem fog ráragadni a tészta, aztán kisebb, diónyi adagokat teszünk belőle a lábosba. 

 

Fank03

 

4. A tésztagombócokat 2-3 percig sütjük, amíg megpirulnak. Ekkor átfordítjuk őket, majd további 2 perc sütés után papírtörlős tányérra szedjük. 

Fank04

5. A kész fánkokat baracklekvárral tálaljuk. Aki szereti, szórhat még rá porcukrot, de nálunk ez nem szokás. 

Fank06

 

Fank05

Egy tészta, három ciabatta
Farsangi fánk

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2018. szeptember 23. vasárnap

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.