• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

A tökéletes szilvás süti

A tökéletes szilvás süti

 

Ugyan 8 adagosnak írom ezt a sütit, de bevallom, bármikor be tudok belőle vágni dupla adagot is. Mentségemre szóljon, hogy a tésztája nagyon vékony, és tele van gyümölccsel. Ráadásul ha sokáig állni hagyom, hogy a szilva leve jól átjárja a tésztát, tulajdonképpen olyan, mintha egy könnyű gyümölcspudingot kanalaznék. 

Szil 02

 Hozzávalók egy 24 cm-es formához: 
  • 15 dkg Dolce Vita süteményliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 12 dkg + 1 evőkanál cukor
  • 12 dkg vaj, margarin vagy kókuszzsír, szobahőmérsékleten
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 10-12 nagy szem szilva
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:

1. Előmelegítem a sütőt 175 fokra. Kivajazok, rizsliszttel finoman meghintek egy 24 cm-es tortaformát. 

2. A lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval egy kis tálkában. 

3. A cukrot – az 1 evőkanál kivételével – és a vajat robotgéppel habosra keverem kb. 10 perc alatt. 

B2ap3 Thumbnail Szil 03

4. Egyesével hozzáadom a tojásokat, ezekkel is habosítom a krémet kb. 5 percig. 

B2ap3 Thumbnail Szil 04

5. Közben megmosom, kettévágom és kimagozom a szilvát, és összekeverem a citromlével. A maradék cukrot elkeverem a fahéjjal egy kis tálkában.  

B2ap3 Thumbnail Szil 12

6. Visszatérek a krémhez: a robotgépet a legalacsonyabb fokozatra kapcsolom, és lassan belekanalazom a sütőporos lisztet. 1-2 perc alatt simára keverem a tésztát. 

7. A tésztát belesimítom az előkészített formába. Nem lesz vastag, de spatulával el lehet teríteni. 

B2ap3 Thumbnail Szil 05

8. A felezett oldalukkal lefelé rásorakoztatom a szilvafeleket. 

B2ap3 Thumbnail Szil 07

9. Megszórom a fahéjas cukorral, és beteszem az előmelegített sütőbe 50-55 percre. 

B2ap3 Thumbnail Szil 08

B2ap3 Thumbnail Szil 09

10. Ha kész, megvárom, amíg kihűl, utána tálalom. Ez fontos, ugyanis melegen nagyon törékeny a tészta! Szerintem másnap, vagy legalábbis jó néhány óra elteltével a legfinomabb, amikor a szilva finom szaftja teljesen beleszivárog a tésztába. 

B2ap3 Thumbnail Szil 11

 

8 adag lesz belőle

Meggyes rácsos pite
Kelt kakaós csiga

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2018. június 22. péntek

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.