• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

A tökéletes bögrés meggyes süti glutén- és tejmentesen

A tökéletes bögrés meggyes süti glutén- és tejmentesen
Meggyes süti nélkül nincs nyár, punktum. Ebben a sütiben imádom, hogy csodaszép, már-már elegáns, ugyanakkor baromi egyszerű elkészíteni, ugyanis ez egy szimpla bögrés, kimérős süti. A tészta robotgép nélkül, csupán egyetlen tálban összeállítható, mosogatni is alig kell utána.
Még két fontos szolgálati közlemény: a meggyes réteg friss és fagyasztott gyümölcsből egyaránt elkészíthető, a méréshez használt bögre pedig 2,5 dl-s. 
 
HOZZÁVALÓK (egy 24 cm-es formához): 

A meggyes réteghez:

  • 55 dkg meggy, friss vagy fagyasztott
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1/2 citrom leve

A tésztához:

  • 2 bögre Glutenno Dolce Vita süteményliszt (kapható: itt) 
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 1/2 bögre kókuszolaj, megolvasztva (vaj, margarin is jó hozzá)
  • 1 bögre sűrű kókusztej (natúr joghurt vagy tejföl is jó helyette)
  • 1/2 citrom reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS: 
  1. Előmelegítem a sütőt 210 fokra, és vékonyan kiolajozok egy 24 cm-es, nem kapcsos tortaformát. A kapcsos forma most nem jó, mert abból kifolyna a meggy leve a sütőben.

  2. A formába szórom a meggyet, és összeforgatom a cukorral, a kókuszolajjal és a citrom levével. Beteszem a sütőbe, és kb. 40 perc alatt összesütöm.

  3. Utána kiveszem, és kicsit kihűtöm, amíg összeállítom a tésztát. A sütő hőmérsékletét leveszem 175 fokra. 

  4. Nagy keverőtálba szórom a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Elkavarom, és a közepére ütöm a tojásokat, majd hozzáöntöm az olajat és a kókusztejet. 

  5. Belereszelem a citrom héját, aztán spatulával gyorsan simára keverem a tésztát. 

  6. Ráterítem a meggyre, és beteszem az egészet a sütőbe, kb. 50 percre. 

  7. Ha kisült, várok 10 percet, aztán körbevágom a tészta szélét, és egy tányérra borítom az egészet. Akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt. 

 

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÍTEM: 

 

 

 

 

 

 

Gluténmentes tojásos nokedli
Gluténmentes zsúrkenyér

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2018. november 16. péntek

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.