• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

A tökéletes bögrés meggyes süti glutén- és tejmentesen

A tökéletes bögrés meggyes süti glutén- és tejmentesen
Meggyes süti nélkül nincs nyár, punktum. Ebben a sütiben imádom, hogy csodaszép, már-már elegáns, ugyanakkor baromi egyszerű elkészíteni, ugyanis ez egy szimpla bögrés, kimérős süti. A tészta robotgép nélkül, csupán egyetlen tálban összeállítható, mosogatni is alig kell utána.
Még két fontos szolgálati közlemény: a meggyes réteg friss és fagyasztott gyümölcsből egyaránt elkészíthető, a méréshez használt bögre pedig 2,5 dl-s. 
 
HOZZÁVALÓK (egy 24 cm-es formához): 

A meggyes réteghez:

  • 55 dkg meggy, friss vagy fagyasztott
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1/2 citrom leve

A tésztához:

  • 2 bögre Glutenno Dolce Vita süteményliszt (kapható: itt) 
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 1/2 bögre kókuszolaj, megolvasztva (vaj, margarin is jó hozzá)
  • 1 bögre sűrű kókusztej (natúr joghurt vagy tejföl is jó helyette)
  • 1/2 citrom reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS: 
  1. Előmelegítem a sütőt 210 fokra, és vékonyan kiolajozok egy 24 cm-es, nem kapcsos tortaformát. A kapcsos forma most nem jó, mert abból kifolyna a meggy leve a sütőben.

  2. A formába szórom a meggyet, és összeforgatom a cukorral, a kókuszolajjal és a citrom levével. Beteszem a sütőbe, és kb. 40 perc alatt összesütöm.

  3. Utána kiveszem, és kicsit kihűtöm, amíg összeállítom a tésztát. A sütő hőmérsékletét leveszem 175 fokra. 

  4. Nagy keverőtálba szórom a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Elkavarom, és a közepére ütöm a tojásokat, majd hozzáöntöm az olajat és a kókusztejet. 

  5. Belereszelem a citrom héját, aztán spatulával gyorsan simára keverem a tésztát. 

  6. Ráterítem a meggyre, és beteszem az egészet a sütőbe, kb. 50 percre. 

  7. Ha kisült, várok 10 percet, aztán körbevágom a tészta szélét, és egy tányérra borítom az egészet. Akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt. 

 

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÍTEM: 

 

 

 

 

 

 

Gluténmentes tojásos nokedli
Gluténmentes zsúrkenyér

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2017. december 12. kedd
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.