• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

Az én briósom

Az én briósom

Gluténérzékeny életem előtt a briós volt a kedvenc reggelim: tejeskávéval, vajjal, esetleg anyukám házi baracklekvárjával mindig jöhetett. Ma már ennél sokkal egészségesebb reggelit szoktam enni, de azért néha-néha belefér egy kis bűnözősdi is, főleg hétvégén. A briósokat előző este meg szoktam sütni hozzá, mert másnap kis vízzel lespriccelve, 130 fokos sütőben átmelegítve éppen olyan finomak, mintha frissen sültek volna. 

A tésztát  pofonegyszerű összeállítani, és ha nincs kedvünk habzsákozni, akkor muffin- vagy minikuglófformában is meg lehet sütni. Dehát nekem annyira hiányoztak az igazi briós kis csavarjai, hogy addig-addig filóztam rajta, amíg ki nem találtam ezt a habzsákos megoldást, amivel az eredetihez már a küllemében is hasonló péksütiket sütöttem. Akinek van kedve, próbálja ki! 

HOZZÁVALÓK: 

ELKÉSZÍTÉS: 

1. A kétféle lisztet elkeverem az élesztővel, a sóval, a cukorral és a citrom reszelt héjával. 

2. Hozzáöntöm a langyos tejet, a mézet, az egész tojást, a tojásfehérjét, a vaníliát és a citromlevet, és spatulával vagy robotgéppel kb. 10 perc alatt simára keverem a tésztát. A vajat az utolsó 2 percben adom hozzá, ezzel is jól összedolgozom. 

3. A tálat lefedem, és a tésztát kb. 1 órát kelni hagyom. 

4. Ha az idő letelt, a tésztát egy nagy habzsákba kanalazom - én eldobható műanyag habzsákot szoktam használni. Magam elé teszek egy sütőpapírral bélelt tepsit. 

5. A habzsák alján egy kb.1,5 cm átmérőjű lyukat vágok, és szép spirál alakba kinyomom belőle a briósokat - összesen 6 darabot. 

B2ap3 Thumbnail Ujbrios 02

6. A vízzel elkevert tojással lekenem, és még kb. 20 percig kelesztem. Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 fokra. 

B2ap3 Thumbnail Ujbrios 03

7. A briósokat betolom a sütőbe, és 35 perc alatt megsütöm. Bármilyen nagy is a kísértés, megvárom, amíg teljesen kihűlnek, és csak utána esszük meg őket. 

B2ap3 Thumbnail Ujbrios 01

 

Hájas leveles tészta

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2018. máj. 25. péntek
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.