• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

Diós briós

Diós briós

A legeslegjobb őszi-téli reggeli. Tökéletes egy kis vajjal, baracklekvárral, bár a csokis mogyorókrém sem áll rosszul neki. Tejmentesen is elkészíthető, ez esetben használjunk hozzá zsírosabb kókusztejet. A kész briósok simán bírják a fagyasztást, aztán elég csak 20 perc alatt a zacskóban felengedni. Bár szerintem úgy a legfinomabb, ha kevés vízzel lespriccelve 4-5 perc alatt átmelegítjük a 150 fokos sütőben.


HOZZÁVALÓK:  

  • 12 1/2 dkg Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék (kapható: itt)
  • 12 1/2 dkg Glutenno  Dolce Vita sütemény lisztkeverék (kapható: itt)
  • 1+1 evőkanál (összesen 2 dkg) dió, finomra őrölve
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 csomag (1 teáskanál) szárított élesztő 
  • 1 tojássárgája
  • 2,1 dl tej vagy növényi tej
  • 4 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • esetleg 1 evőkanál rumaroma

ELKÉSZÍTÉS:

1. A kétféle lisztet, a darált diót, a cukrot, az élesztőt és a sót beleszórom a robotgép keverőtáljába.

 

2. Hozzáadom a tojássárgáját és a tejet, és a dagasztókarokkal 4-5 perc alatt sima tésztává keverem az egészet. 

 

3. Az utolsó 2 percben hozzádom a kókuszzsírt, és ezt is alaposan beledolgozom a rummal együtt.

4. Ezalatt előkészítem a muffintepsit: a kapszlikat kicsit olajjal kikenem. Ez nem feltétlenül szükséges, de én már találkoztam olyan muffinpapírral, amibe beleragadt a tészta, úgyhogy inkább biztosra megyek. 

5. Előkészítek egy pohár vizet és egy evőkanalat - ezekre a formázáshoz lesz szükség. Úgy csinálom, hogy a kanalat vízbe mártom, és kiveszek a tésztából egy diónyi mennyiséget. A kezemet is belemártom a vízbe, és a két kezem közt adogatva csinos, sima felületű kis gombócot formázok a tésztából. Ha megvan, beleteszem a kapszliba.  

6. A gombócokkal teli muffintepsit folpacckal letakarom, és langyos, huzatmentes helyen kb. 40 percig kelesztem a tésztát. 

 

 

7. Az idő leteltével előmelegítem a sütőt 180 fokra. 

8. A megkelt bucikat megkenem felvert tojással (én 1 tojáshoz szoktam keverni 1-2 evőkanál vizet, így jobb vele dolgozni), és elosztom rajtuk a másik 1 evőkanálnyi darált diót. 

9. A tespit beteszem az előmelegített a sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt sülnek meg a diós briósok. A briós ezzel készen is van, amint kihűlt, lehet enni. 

Egy tészta két tekercs
Gazdag almás lepény

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2018. július 18. szerda

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.