• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

Egy tészta két tekercs

Egy tészta két tekercs

A kakaós csigát mindenki szereti, ugye? A blundel tésztát hajtogatni viszont szerintem elég kevesen, pláne, ha gluténmentes, azaz szakadós és engedetlen tésztáról van szó. Úgyhogy ez most egy sima kelt tésztás tekercs, és ha már a tészta ilyen szimpla, akkor legalább a töltelék legyen extra és dupla: az egyik tekercsben csokidarabokkal és meggyel bolondítottam meg a kakaót, a másikban pedig fahéjjal és körtével kevertem el a darált diót. A töltelékek persze még tovább variálhatók, akár gyümölcs nélkül, csak sima kakaós és diós töltelékkel is nagyon finomak. A kelt tészta nem mumus, csak egy kis rutin kell hozzá, bízzatok magatokban!

HOZZÁVALÓK 16 kis tekercshez:

A tésztához:

A csokis-meggyes töltelékhez:

  • 1 evőkanál hollandi kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg fagyasztott meggy
  • 2 dkg fekete csokoládé, apróra vágva 

A körtés-diós töltelékhez:

  • 1 körte
  • 3 dkg dió
  • 3 dkg kristálycukor
  • ½ teáskanál fahéj

a kenéshez 2 evőkanál kókuszzsír, megolvasztva

ELKÉSZÍTÉS

1. A liszteket összekeverem az élesztővel, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 02

2. Hozzáöntöm a rizstejet, hozzáadom a tojást, és spatulával vagy a robotgép krémkeverő karjával sűrű tésztává keverem az egészet.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 04

3. A végén hozzáadom a kókuszzsírt, és ezzel is elkeverem a tésztát. A kapott bucit letakarom, és langyos, huzatmentes helyen kb. 30 percig kelesztem.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 05

4. Közben összeállítom a kétféle tölteléket: a kakaóport elkeverem a cukorral egy tálkában. A körtét meghámozom, kimagozom, és 1x1 cm-es kockákra vágom. A diót finomra darálom, és elkeverem a kristálycukorral és a fahéjjal.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 06

5. A megkelt tésztát kettévágom, és amíg az egyiket kinyújtom, a másikat még visszateszem a tálba, hogy ne száradjon ki.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 08

6. A tésztát rizsliszttel meghintett deszkán vagy szilikonlapon kb. ½ cm vastag téglalappá nyújtom. Megkenem 1 evőkanál olvasztott kókuszzsírral, megszórom a kakaós töltelékkel, elsztom rajta a meggyet.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 10

7. Feltekerem, majd háromszögekre vágom – ezt a rudat én 8 kis darabba vágtam. A háromszögeket sütőpapíros tepsire ültetem, vízzel lespriccelem, és letakarom.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 16

8. Ugyanígy kinyújtom a másik tésztát is. Azt is megkenem kókuszzsírral, megszórom a diós töltelékel, és elosztom rajta a körtekockákat.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 14

9. A tésztát feltekerem, és ugyanígy háromszögekre vágom.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 12

10. Ezek is mehetnek a sütőpapírra. Vízzel lespriccelem, és 10 percig kelesztem.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 17

 

11. Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 fokra.

12. A tekercsek tetejét megkenem felvert tojással, és beteszem az előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt sülnek aranybarnára.

B2ap3 Thumbnail Tekercs 1 20170921 173113 1

Kovászos fehér cipó
Diós briós

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2017. december 12. kedd
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.