• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Glutenno – a gluténmentes és finom! blog

Receptek, hasznos tanácsok, tippek, információk és érdekességek gluténérzékenyek számára.

Zabpelyhes-almás palacsinta

Zabpelyhes-almás palacsinta

Azt mondják, az ember hét évente megváltozik. Én nem tudom, de az biztos, hogy évekig nem tudtam egyetlen falatot sem enni reggelente, ám az utóbbi időben kizárt, hogy ne egyek valamit, mielőtt elindul a nap. Amikor kiderült a gluténérzékenységem, már masszívan a reggelizők táborába tartoztam, így aztán nem volt kérdés, hogy a megtartom a szokásos szendvics-reggelimet, csak a kenyeret cserélem ki a saját sütésű gluténmentesre. De szoktam kását is reggelizni - a pelyhesített köles, zab vagy hajdina nagyon finomak, főleg télen.

A palacsinta a mi családunkban nem reggeli, hanem inkább ebéd fogás, egy kiadósabb leves után tökéletes befejezés. Ez a zabpelyhes palacsinta ezzel szemben inkább reggelire esik jól. Tudom, ez amerikai szokás, de ebben a formában – azaz almával és zabpehellyel dúsítva – nekem jöhet, na persze inkább hétvégén, amikor több időnk van. Egészséges luxusreggeli hétvégére.


HOZZÁVALÓK (2 személyre, kb. 10 db kisebb palacsintához): 
  • 10 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt (kapható: ITT)
  • 5 dkg gluténmentes zabpehely
  • 1 alma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál cukor vagy méz
  • 1 nagy csipet fahéj 
ELKÉSZÍTÉS: 

Beleszórom a lisztet egy tálba, és összekeverem a zabpehellyel. 

Hozzáreszelem az almát – én héjastul szoktam, persze aki nem szereti, hámozza meg a gyümölcsöt. 

Belenyomom egy fél citrom levét. 

Hozzáadok egy egész tojást. 

Majd 2 dl vizet. 

Jöhet az édesítés: én most 1 teáskanál mézet csurgattam bele. 

Összedolgozom a masszát, aztán egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítek, és evőkanállal beleadagolom a sűrű tésztát. 

A masszát ellapítom, és mindkét oldalán 2-3 percig sütöm. 

Ha készen vannak, azaz aranybarnára sültek, azonnal tálalom őket - friss gyümölccsel, akár kompóttal is isteni. 

 

 

 

Gluténmentes kölespelyhes kenyér
Kovászos fehér cipó

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólások

 
Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2018. április 23. hétfő
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.