• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Alba cipó

Kisslide 02
Nekünk ez a mindennapi kenyerünk. Puha és illatos, ropogós-cserepes héjjal.

 HOZZÁVALÓK:

  • 1 tasak Alba gluténmentes lisztkeverék
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 evőkanál kókuszolaj

a tetejére kevés kukoricadara

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és az élesztővel egy nagy keverőtálban. 
  2. Rálocsolunk 2 dl vizet, hozzáadjuk az olajat, és spatulával vagy kézi robotgéppel simára dolgozzuk. Ragacsos, sűrű nokedlitésztát fogunk kapni.
  3. A tálat letakarjuk, és a tésztát legalább 30 percig kelni hagyjuk.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütőn 8-as fokozat). Ha van pizzakövünk, betesszük, a sütő aljába pedig bekészítünk egy kisebb tepsit. 
  5. Ha a tészta megkelt, magunk elé terítünk egy nagy darab sütőpapírt, és vizes kézzel hosszúkás cipóra formázzuk rajta a tésztát. A felületét vizes kézzel teljesen egyenletesre simítjuk.Megszórjuk kukoricadarával, és csinálunk rajta a spatulával három kereszt irányú bevágást.
  6. Ha a sütő elérte a kívánt hőfokot, vízforralóban 2 dl vizet forralunk. 
  7. Sütőkesztyűt húzunk, a sütőpapír alá csúsztatjuk a pizzalapátot, majd megfogjuk, és sütőpapírostul becsúsztatjuk a kenyeret a forró pizzakőre. 
  8. Gyorsan becsukjuk a sütőajtót, de még annyira kinyitjuk, hogy az alsó tepsibe beleöntsük a forró vizet. Vigyázat, forró gőz fog felcsapni, ezért ne hajoljunk túl közel az ajtóhoz! 
  9. A sütő hőfokát 210 fokra mérsékeljük, és kb. 45 perc alatt megsütjük a kenyeret. Ha készen van, rácsra tesszük, és csak azután vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt. 

                                                                                                                                                                 kb. 42 dkg-os kenyér lesz

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.