• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Kókusztejes minibriós (gluténmentes, tejmentes)

Kokusztejes Minibrios
A tökéletes tízórai glutén- és tejérzékeny csemetéknek. Lágy kalácstészta, amiről senki nem mondaná meg, hogy tejmentes finomság!

 HOZZÁVALÓK:

  • 1 tasak Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 dl sűrű kókusztej
  • 3 dkg kókuszzsír, megolvasztva

a formázáshoz kevés kókuszzsír, megolvasztva

a kenéshez 1 tojás, enyhén felverve

 

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és az élesztővel egy nagy keverőtálban. 
  2. A tojásokat egy nagy kancsóban összekeverjük a vaníliakivonattal, a kókusztejjel, 0,8 dl vízzel és az olvasztott kókuszzsírral.
  3. A folyadékot a liszthez csorgatjuk, és spatulával vagy robotgéppel simára keverjük a tésztát. Ragacsos, sűrű nokedliszerű masszát fogunk kapni.
  4. Bucivá egyengetjük, aztán a tálat letakarjuk, és a tésztát kelni hagyjuk kb. 45 percen keresztül, amíg a duplájára nő a térfogata.
  5. Ha a tészta megkelt, szilikonos muffinkapszlikkal kibélelünk egy 12 db-os muffintepsit. 
  6. A tésztából olvasztott kókuszzsíros kézzel diónyi gombócokat veszünk ki, a két tenyerünk között simára görgetjük, és beletesszük őket a muffinkapszlikba: egy mélyedésbe összesen 3 db golyó kerül.
  7. A tepsit folpackkal letakarjuk, közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).  
  8. Ha a sütő forró, a tésztahalmok tetejét ecsettel megkenjük a felvert tojással, és betesszük a tepsit. Kb. 30 perc alatt sütjük aranybarnára. 
  9. Ellenállunk a kísértésnek, és csak akkor kóstoljuk meg az illatos briósokat, ha már teljesen kihűltek.

                                                                                                                                                                               12 kis briós lesz belőle

 

 
 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.