• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Gluténmentes sós kifli

Kifli Glutenfree
Ugyanazok az összetevők, és egy kicsivel több munka - Alba fehér cipó lisztből készül a finom, ropogós sós kifli.

 

 

 HOZZÁVALÓK:

a tetejére durva szemű só

 

ELKÉSZÍTÉS:

    1. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és az élesztővel egy nagy keverőtálban.
    2. Rálocsolunk 2-2,1 dl vizet, hozzáadjuk az olajat, és spatulával vagy kézi robotgéppel simára dolgozzuk. Ragacsos, sűrű nokedlitésztát fogunk kapni.
    3. A tálat letakarjuk, és a tésztát – a konyhánk és a felhasznált alapanyagok hőmérsékletétő függően – 30-60 perc alatt a duplájára kelesztjük. 
    4. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütőn 8-as fokozat). Egy 30x40 cm-es sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
    5. Ha a tészta megkelt, vizes kézzel négy részre osztjuk. A kezeink között nyomkodva-formázva a tésztát, hosszúkás hengerré formázzuk mindegyik darabot. A hengereket kifli formában meghajlítva a papírra sorakoztatjuk. A felületüket vizes kézzel elsimítjuk, és spatulával a két szélét íves alakban bevágjuk kicsit - ezzel imitáljuk a feltekert kifli mintázatot.
    6. A megformázott kifliket megszórjuk durva szemű sóval, és betesszük a forró sütőbe. 
    7. A sütőajtót vizes spricnivel meglocsoljuk, és már csukjuk is be, hogy a gőz bent maradjon. Kb. 25 perc alatt megsütjük a kifliket. Ha a tetejük nem pirulna meg eléggé, 1-2 percig rágrillezünk, hogy szép színt kapjon. 
    8. Ha megsültek a kiflik, a tepsit rácsra tesszük, megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.                                                                                                                                                                                                                                        4 kifli lesz belőle
MÉG EZ IS ÉRDEKELHET:
 

Sonkas Pizza
Bazsalikomos-sonkás pizza

Krumplis Pogacsa
Habkönnyű krumplis pogácsa

Alba Smiley

Alba fehér cipó







 

NÉZD MEG A VIDEÓT, HOGY KÉSZÜL AZ ALBA CIPÓ:
 

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.