• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Tökmagos-aszalt meggyes zsömle

Aszaltmeggyes Zsomle
A legpuhább gluténmentes kenyér, a Rio barna cipó tésztáját kedvünk szerint dúsíthatjuk.
Mi most aszalt meggyet, tökmagot, napraforómagot, és egy csipet fahéjat tettünk hozzá, és kis zsemléket formáztunk belőle. 
 HOZZÁVALÓK:
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 1 tasak Rio barna cipó gluténmentes lisztkeverék
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 csipet fahéj
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 1 marék tökmag
  • 1 marék napraforgómag

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az aszalt meggyet beleszórjuk egy bögrébe, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Állni hagyjuk.
  2. A Rio barna cipó lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval, az élesztővel és a fahéjall egy nagy keverőtálban. 
  3. Rálocsolunk 2,1 dl vizet, hozzáadjuk az olajat, és spatulával vagy kézi robotgéppel simára dolgozzuk. Rászórjuk a leszűrt, lecsepegtetett aszalt meggyet, a tökmagot és a napraforgómagot, és ezeket is beledolgozzuk. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés vizet - a lényeg, hogy ragacsos, sűrű nokedlitésztát kapjunk, amit a spatulával úgy-ahogy bucivá egyengetünk. 
  4. A tálat letakarjuk, és a tésztát 30-60 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő a térfogata.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gázsütőn 8-as fokozat), és sütőpapírral kibélelünk egy nagy sütőlemezt.
  6. Ha a tészta megkelt, vizes kézzel kiveszünk belőle egy kisebb zsömlényi mennyiséget. A két kezünk között adogatva gömbölyűre formázzuk, majd a sütőpapírra tesszük. Ugyanígy megformázzuk az összes többi tésztát is – ebből a mennyiségből 5 zsömlét érdemes csinálni. 
  7. A zsömlék tetejét olajos kézzel átsimogatjuk, aztán betesszük őket a forró sütőbe kb. 30 percre.
  8. Ha készen vannak, rácsra tesszük, és csak azután kóstoljuk meg, ha már teljesen kihűltek. 

                                                                                                                                                               5 zsömle lesz belőle


 

NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A RIO BARNA CIPÓ!

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.