• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Élesztőmentes kenyér

DSC 0235
Ha nem ehetünk élesztőt, ám mégis hiányzik a kenyér, érdemes kipróbálni ezt a szódás receptet. Persze nem lesz olyan laza és könnyed, mint az élesztős, de puha belsejű, kellemes állagú lesz ez is. A citromlevet tilos belőle kihagyni, mert a sav-lúg kölcsönhatás fogja megemelni a tésztát. 

Alaprecept, amelyet érdemes magokkal, pirított hagymával, reszelt sajttal dúsítani, hogy tartalmasabb és izgalmasabb ízű legyen. 

 

 HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

    1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy tepsire.
    2. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és a szódabikarbónával egy nagy keverőtálban.
    3. Rálocsolunk 2-2,1 dl vizet, hozzáadjuk a citromlevet és az olajat, és spatulával vagy kézi robotgéppel simára dolgozzuk. Ragacsos, sűrű nokedlitésztát fogunk kapni.
    4. A tésztát elfelezzük – így két kisebb bucit kapunk majd (de természetesen maradhat egészben is) –, aztán vizes kézzel ráfordítjuk a sütőpapírra, és elsimítjuk mindkettő felületét. Kevés olajjal megkenjük, és spatulával készítünk rájuk egy-egy kereszt alakú bevágást. Azonnal betesszük a sütőbe.
    5. Kb. 35-40 perc alatt megsütjük (nagyobb cipó esetén a sütési idő több lesz) a bucikat. Ha készen vannak, rácsra tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.     

                                                                                                                                                                                                                2 buci lesz belőle


MÉG EZ IS ÉRDEKELHET:
 

Sonkas Pizza
Bazsalikomos-sonkás pizza

Krumplis Pogacsa
Habkönnyű krumplis pogácsa

Alba Smiley

Alba fehér cipó







 

NÉZD MEG A VIDEÓT, HOGY KÉSZÜL AZ ALBA CIPÓ:
 

 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.