• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Foszlós kalács

Kalacs
Gluténmentes, és ha akarjuk, tejmentes is lehet ez a finom kalács, az ünnepi asztal dísze.
Sima kenyérformában is meg lehet sütni, de ha szereti a család a kalácsot, és rendszeresen sütünk, akkor érdemes beszerezni hozzá egy olyan sütőformát, amivel visszahozzuk a fonott kalács küllemét. 
 
 
 HOZZÁVALÓK (2 nagy kalácshoz):

 

  • 25 dkg Glutenno Alba fehér cipó kenyérliszt
  • 25 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt
  • 2 teáskanál (7 g) élesztő
  • ½ teáskanál só
  • 6 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 tojás
  • kb. 5 dl tej, meglangyosítva (lehet kókusztej vagy rizstej)
  • 5 dkg vaj, megolvasztva (lehet olvasztott margarin vagy kókuszzsír)
  • ½ dl olívaolaj
  • esetleg 3 dkg mazsola, előzőleg forró vízbe áztatva

a tetejére kevés mák    

ELKÉSZÍTÉS:
  1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. Egy kancsóban elhabarjuk a tojásokat a tejjel, az olvasztott vajjal és az olajjal.
  3. A folyadékot a liszthez öntjük, és spatulával alaposan elkeverjük. Ragacsos, a nokedlitésztánál kissé hígabb masszát fogunk kapni.
  4. A masszát elfelezzük, és az egyikbe belekeverjük a mazsolát.
  5. A két masszát belesimítjuk egy-egy vékonyan kiolajozott kenyér- vagy kalácsformába. Folpackkal letakarjuk, és kb. 1 órán át a duplájára kelesztjük.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, 10 percig még a formában hagyjuk, utána rácson hűtjük ki teljesen.  

2 nagy kalács lesz belőle


NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A RIO BARNA CIPÓ!

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.