• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Palacsinta

 

Palacsinta
 
A palacsinta az egyik leggyorsabb édesség, egy tartalmas leves után pedig tökéletes második fogás.

 

Szerintünk házi karamellkrémmel és friss gyümölcskompóttal a legfinomabb.  
 
 HOZZÁVALÓK (8 palacsintához):
 
 
       a sütéshez olaj
ELKÉSZÍTÉS:
  1. Egy kancsóban kézi habverővel összekeverjük az összes hozzávalót. 
  2. Egy tapadásmentes, kb. 26 cm-es serpenyőben teáskanálnyi olajat hevítünk, és beleöntjük a tészta 1/8 részét. A hagyományos módon megsütjük a palacsintát: először kb. 3 percig az egyik oldalát, majd további 2 percig a másik oldalát sütjük. 
  3. Egymás után kisütjük ugyanígy a másik hét palacsintát is. 
 
8 palacsinta lesz belőle

 
VARIÁCIÓK:

Hajdinalisztes:

ha a tésztához keverünk 2 evőkanál hajdinalisztet, és elhagyjuk belőle a cukrot, isteni sós palacsintát süthetünk. 

Almás:

keverjünk a tésztába 1 reszelt almát, és süssünk evőkanállal adagolva kis, falatnyi almás palacsintákat. Fahéjjal meghintve, kevés mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva nagyon finom. 


 

 

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.