• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Palacsinta

 

Palacsinta
 
A palacsinta az egyik leggyorsabb édesség, egy tartalmas leves után pedig tökéletes második fogás.

 

Szerintünk házi karamellkrémmel és friss gyümölcskompóttal a legfinomabb.  
 
 HOZZÁVALÓK (8 palacsintához):
 
 
       a sütéshez olaj
ELKÉSZÍTÉS:
  1. Egy kancsóban kézi habverővel összekeverjük az összes hozzávalót. 
  2. Egy tapadásmentes, kb. 26 cm-es serpenyőben teáskanálnyi olajat hevítünk, és beleöntjük a tészta 1/8 részét. A hagyományos módon megsütjük a palacsintát: először kb. 3 percig az egyik oldalát, majd további 2 percig a másik oldalát sütjük. 
  3. Egymás után kisütjük ugyanígy a másik hét palacsintát is. 
 
8 palacsinta lesz belőle

 
VARIÁCIÓK:

Hajdinalisztes:

ha a tésztához keverünk 2 evőkanál hajdinalisztet, és elhagyjuk belőle a cukrot, isteni sós palacsintát süthetünk. 

Almás:

keverjünk a tésztába 1 reszelt almát, és süssünk evőkanállal adagolva kis, falatnyi almás palacsintákat. Fahéjjal meghintve, kevés mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva nagyon finom. 


 

 

 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.