• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Gluténmentes rántott harcsa

 

Fish and chips szuperegészséges kiadásban: krumpli helyett paszternákkal készül. Ez a finom gyökérzöldség szerencsére már egyre több helyen kapható, a petrezselyemnél enyhébb az íze, és krémesebb a belseje. Igazi rostdús zöldség, így gluténmentes diétában kifejezetten ajánlott, valamint nagyszerű folsav, kálium, kálcium és B-vitamin forrás. Aki még csak barátkozik vele, vagy tart a család bizalmatlanságától, elkészítheti felesben krumplival is. 

A harcsa panírja tökéletes rántott csirkéhez vagy disznóhúshoz is. A morzsához kevert kukoricapehely opcionális, de érdemes beletenni, mert ropogósabb lesz tőle a bunda.

 

Rantott Harcsa

HOZZÁVALÓK:

A harcsához: 

  • 50 dkg szürkeharcsa-filé
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál cirokliszt
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 5 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál gluténmentes kukoricapehely, mozsárban megtörve

a sütéshez kókuszzsír 

A paszternákhoz: 

  • 1 kg paszternák (tisztított súly), 6x1/2 cm-es csíkokra vágva
  • 1 evőkanál friss rozmaring, felaprítva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
  • ½ dl olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

 

 

             

 

ELKÉSZÍTÉS:
  1. A paszternákcsíkokat, a felaprított rozmaringot, a zúzott fokhagymát és az olajat összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percre betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe. Utána fakanállal átkeverjük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A harcsát féltenyérnyi darabokra vágjuk, és legalább 30 percre lesózzuk, szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
  3. A panírozáshoz előkészítünk három tálat: az egyikben összekeverjük a rizslisztet és a ciroklisztet, a másikban felütjük a tojásokat, a harmadikba pedig beleszórjuk a zsemlemorzsát és a kukoricapelyhet.
  4. A halszeleteket szárazra töröljük, majd a hagyományos módon bepanírozzuk: először a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában forgatjuk meg.
  5. Egy nagy, legalább 30 cm-es mély serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és oldalanként 3 perc alatt aranybarnára sütjük benne a halszeleteket. Nem zsúfoljuk tele a serpenyőt, mert akkor nagyon lehűtené az olajat, ezért ha kisebb edényben sütjük, inkább csináljuk két adagban.
  6. A rántott harcsát papírtörlős tálcára szedjük, és citromgerezdekkel, a sült paszternákkal és egy kis ketchuppal tálaljuk.  

 

                                                                                                            4 adag lesz belőle

 

 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.