• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Dulce de leche (karamellkrém) tejmentesen

Dulce5
 
Ez a dél-amerikai karamellkrém régi nagy kedvencem – szerintem palacsintában kenterbe veri a Nutellát –, ám mi sajnos már jó ideje
visszafogjuk a tejtermékek fogyasztását, márpedig ez tejből (sokszor sűrített tejből) készül. 
Ám a leleményes kisdobos nem adja fel, főleg, mióta az Aldiban
és a Lidl-ben is mindig van kókusztej.
Merthogy ez a verzió abból készül. Isteni, krémes, édes bűnbeesés. 
 
HOZZÁVALÓK (1 kis üveghez):
  • 2 doboz kókusztejkonzerv
  • 30 dkg nádcukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
ELKÉSZÍTÉS:

 

1. Mindenképpen krémes, sűrű kókusztejszínt válasszunk, azzal lesz az igazi. 

Dulce1

2. Minden hozzávalót beleteszünk egy lábosba. 

Dulce2

 

3. Elkeverjük, felforraljuk, majd alacsony tűzön kb. 1 órán át főzzük.

Dulce3

4. Közben néha megkeverjük. Ezalatt az idő alatt a krém besűrűsödik, és elkezd karamellizálódni.

Dulce4 

5. Ha már jó sűrű és sötétbarna, lehúzzuk a tűzről, és egy kis üvegbe töltjük. Ennyi, készen vagyunk, mehet a hűtőbe, lehet rájárni. 

 

Dulce5


 

MIRE HASZNÁLHATOD? 

NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A RIO BARNA CIPÓ!

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.