• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Háztartási keksz

Haztartasi Keksz
 

Olcsó, kiadós, hónapokig eltartható, és nagyon finom keksz, mesterséges aromák, ízfokozók és gyanús zsírok nélkül. Különlegessége, hogy sima vaj helyett barnított vajjal készül, ez ad neki egy kissé teltebb, diósabb aromát. De persze kókuszzsírral vagy margarinnal is működik, csak azokat nem lehet megbarnítani.

A másik apró trükk, hogy a kristálycukor mellé barna cukrot is használtam hozzá, ettől kicsit mélyebb, karamellesebb íze és illata lett a keksznek.

Ledarálva kókuszgolyóba, keksztekercsbe, rétes töltelékéhez vagy vajjal keverve sajttorta alsó rétegének tökéletes, én csakis ezt használom!

 
 HOZZÁVALÓK (kb. 45 darabhoz):
  • 6 dkg vaj, kókuszszír vagy margarin, szobahőmérsékleten
  • 7 dkg kristálycukor
  • 3 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só 
ELKÉSZÍTÉS: 
  1. A vajat egy kis lábosban óvatosan, közepes lángon illatos-aranybarnára olvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. Ha kókuszzsírt vagy margarint használunk, akkor ezt a lépést kihagyjuk. 
  2. A cukrot és a barnított vajat robotgéppel legalább 10 percig keverjük, hogy jó habos legyen. Ezután hozzáadjuk a tojást, és ezzel is keverjük további 5 percig.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Lekapcsoljuk a gépet, a vajas masszához szórjuk a lisztkeveréket, és kézzel gyorsan összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
  4. A tésztát koronggá lapítjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. A hideg tésztát szilikonos nyújtólapon, folpackkal lefedve 3-4 mm vékonyra nyújtjuk.
  6. Derelyevágóval négyzetekre vágjuk, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiken kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük.

  


 

MÉG EZ IS ÉRDEKELHET:
 

Sonkas Pizza
Bazsalikomos-sonkás pizza

Krumplis Pogacsa
Habkönnyű krumplis pogácsa

Alba Smiley

Alba fehér cipó







 

NÉZD MEG A VIDEÓT, HOGY KÉSZÜL AZ ALBA CIPÓ:
 

 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.