• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Zöldhagymás fociaccia

 A Napoli lisztet kifejezetten az olaszos pizzafélék pótlására fejlesztettem ki.
A keményítők mellett teljes őrlésű ciroklisztet, csicseriborsólisztet és  barna rizslisztet is tartalmaz, ugyanakkor
mégis fehér, puha tésztát lehet belőle sütni.
Nemcsak vékony, nápolyi jellegű  pizzaként nagyon finom, hanem vastagabbra simítva kiváló fociaccia lesz belőle.
Ez remek szendvicsalap, és nagyon jó partikaja is: vékony  csíkokra vágva szoktam felszolgálni, ha házibuli van nálunk.
Mindenféle ízesítést elbír - mifelénk nagy kedvenc a medvehagymás, amit a szezonja után az újhagyma zöldjével
szoktam helyettesíteni. 

 

 Zoldfoc 13 

HOZZÁVALÓK (egy 23x33 cm-es fociacciához):

 

  • 2 tasak (50 dkg) Glutenno Napoli pizza lisztkeverék 
  • 2 teáskanál (7 g) szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4,2 dl langyos víz

ELKÉSZÍTÉS:

 

Zoldfoc 01

1. Mindent előkészítek: a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a medvehagymát és az olívaolajat.    

Zoldfoc 02

2. A robotgépbe öntöm a vizet, és beleszórom az élesztőt, a sót és a cukrot. 

Zoldfoc 03

3. Ezek után hozzászórom a lisztet, és közepes fordulaton néhány perc alatt simára keverem a tésztát. 

Zoldfoc 04

4. Az olajat a végén öntöm hozzá, és ezzel is keverem még 1-2 percig a tésztát. 

Zoldfoc 05

5. Közben felaprítom a hagymát. 

Zoldfoc 06

6. Íme a tökéletes állagú gluténmentes pizzatészta: ragacsos és sűrű, mint a nokedli. Készen vagyunk!

Zoldfoc 07

7. Kibélelek sütőpapírral egy 23x33 cm-es tepsit, és alaposan kikenem olívaolajjal.

Zoldfoc 08

8. Belesimítom a tésztát, és vizes spatulával vagy vizes kézzel elegyengetem, hogy mindenhol egyenletesen terüljön el a tepsiben.

Ezután belenyomkodom a hagymadarabokat. 

Zoldfoc 09

9. Újra ecsetelés következik: a tészta felületét finoman megkenem olívaolajjal.

Ezután folpackkal letakarom, és langyos, huzatmentes helyen kb. 30 percig kelesztem.

Zoldfoc 10

10. Ha a tészta megkelt, előmelegítem a sütőt 200 fokra, és kb. 25 perc alatt megsütöm benne a fociacciát. 

 

Zoldfoc 11

Íme az eredmény: kívül aranyló, belül pihepuha tészta. 

 

Zoldfoc 12

 
 

 

 

 

 

 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.