• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Házi Pilóta keksz

Pilota Keksz Web 
Ez egy luxuspilóta: klasszisokkal jobb és egészségesebb, mint a bolti verzió. Bónusz, hogy pofonegyszerű elkészíteni, és sokáig eltartható.

HOZZÁVALÓK:

 A barna kekszekhez: 

  • 25 dkg Glutenno RIO lisztkeverék
  • 2 púpozott evőkanál (14 g) kakaópor
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A sárga kekszekhez: 

A párizsi krémhez: 

  • 15 dkg cukor
  • 1½ dl habtejszín
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 nagy csipet só
  • 20 dkg vaj

a nyújtáshoz 2-3 evőkanál Glutenno Dolce Vita süteményliszt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A barna és a sárga keksz is ugyanúgy készül: a puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral egy-egy tálban. Mindkettőhöz hozzáadjuk a tojásfehérjét és a vaníliát, ezzel is kikeverjük.
  2. A kétféle lisztkeveréket külön-külön összekeverjük a sóval, aztán a barnát az egyik, a fehér lisztet a másik adag cukros vajhoz keverjük. A sárga keksztésztába belereszeljük a citrom héját. 
  3. Mindkét keksztésztát külön-külön folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Az idő elteltével a tésztákat Dolce Vita liszttel meghintett deszkán vagy szilikonos lapon kb. fél cm vastagon kinyújtjuk. Könnyebb, ha a tésztát folpackkal leborítjuk a nyújtás közben. A tésztakorongokat kiszúróval kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokon kb. 18 perc alatt sülnek meg. 
  5. A párizsi krémhez a cukrot összemelegítjük a tejszínnel egy kis lábosban, és néhány perc alatt össze is forraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és kézi habverővel hozzákeverjük a kakaóport és a sót, majd apró kockákra vágva a vajat. Kicsit kihűtjük, és már tölthetjük is vele a kekszeket. 

                                                                                     a kiszúró méretétől függően kb. 28 db lesz belőle 

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.