• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Almás mandulatorta

Frangipane Allo
Elegáns kis desszertek, ahol omlós tészta és illatos mandulakrém lapul az almaszeletek alatt. 

HOZZÁVALÓK:

Az omlós  tésztához:

  • 25 dkg Alba lisztkeverék
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • ½ citrom reszelt héja
  • 5 dkg cukor
  • 12½ dkg hideg vaj , apró kockákra vágva
  • 1 tojássárgája

A mandulakrémhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg hámzott mandula, finomra darálva
  • 1 teáskanál mandulakivonat

A tetejére:

  • 5-6 szem alma
  • 1 teáskanál citromlé

a kenéshez 1 tojás, szétválasztva

a nyújtáshoz Dolce Vita süteményliszt

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tésztához az Alba liszkeveréket összekeverjük a sütőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és a cukorral. Elmorzsoljuk benna a vajkockákat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyorsan összegyúrjuk az egészet. 
  2. A tésztát elosztjuk 6 részre, mindegyiket kis koronggá lapítjuk, és egyesével folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. 
  3. Közben elkészítjük a krémet: a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat, végül beleforgatjuk a mandulát és a mandulakivonatot. 
  4. Az almát kimagozzuk, majd ½ cm-es cikkekre vágjuk. Citromlével megcsepegtetjük.
  5. A tésztakorongokat 2 folpack között, egy kevés Dolce Vita lisztkeverékkel meghintve 12 cm-es körlappá nyújtjuk, és kibélelünk velük 6 db 10 cm átmérőjű kis piteformát. Villával megszurkáljuk, rásimítjuk a mandulakrémet, és elrendezzük rajtuk az almaszeleteket. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már teljesen kihűlt!

6 nagy adag 

 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.