• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Diós kuglóf

Kuglof
Szamos László tökéletes császárkuglóf receptje, gluténmentes liszttel készítve.
Önmagában is isteni, de ha kisebb formákba töltjük a tésztát, és egy nagy kuglóf helyett több kicsit sütünk, érdemes kipróbálni néhány variációt: nagyon finom mandulával megszórva, csokiba mártva vagy akár baracklekvárral megtöltve is. A csokimáz még abban is segít, hogy néhány nappal tovább maradjon puha a tészta. 

 

 HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg puha vaj
  • 5+20 dkg cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 5 tojás, kettéválasztva
  • 25 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt
  • 10 dkg dió, szárazon megpirítva, durvára törve

 

a forma előkészítéséhez kevés vaj és Dolce Vita süteményliszt

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy nagy keverőtálban robotgéppel kb. 10 perc alatt habosra keverjük a puha vajat 5 dkg cukorral, a csipet sóval és a vaníliarúd kikapargatott magjaival. 
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és ezzel is habosítjuk 8-10 percig. 
  3. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverünk a tojásfehérjéket 20 dkg cukorral. 
  4. A tojásfehérjehabot óvatosan a tojássárgás vajhoz forgatjuk. Rászórjuk a Dolce Vita süteménylisztet, ezt is beleforgatjuk, aztán belekeverjük a pirított, durvára tört diót. 
  5. A masszát elosztjuk egy 6 darabos kivajazott, kilisztezett kuglófformában, és 175 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Csak akkor fordítjuk ki a formából, ha már langyos. Jó étvágyat hozzá!

6 db közepes kuglóf lesz belőle

 

 
 

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.