• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

A tökéletes gluténmentes zserbó

 

Zserbo Kicsi 
Az igazi, a tökéletes, a vékony tésztás, ötlapos finomság,
telis-tele dióval és házi baracklekvárral.

A Napoli Pizzaliszttel rugalmasabb, könnyebben nyújthatóbb tésztát kapunk,
a Dolce Vita süteményliszt pedig abban segít, hogy légiesebb
és könnyedebb legyen az eredmény. 

 

A tésztához: 

A töltéshez: 

  • 40 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • ½ kg baracklekvár

A bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál méz

a tepsihez kevés olaj, a nyújtáshoz Glutenno Dolce Vita süteményliszt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat, azaz a kétféle lisztet, a sót, a szárított élesztőt, a sütőport és a porcukrot összevererjük egy tálban. 
  2. Hozzáadjuk a hideg, apró kockákra vágott vajat, kézzel elmorzsoljuk, aztán a tojássárgákkal és a vízzel gyorsan összegyúrjuk. 
  3. A kapott tésztabucit folpackba csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. 
  4. Közben a töltelékhez a diót ledaráljuk, és elekeverjük a cikorral, a citrom reszelt héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival. 
  5. Előkészítünk egy 23x33 cm-es tepsit, és vékonyan kiolajozzuk. 
  6. A hűtűből kivesszük a tésztát, és 5 db egyforma részre vágjuk. 4 darabot folpackba csomagolva visszateszünk, az ötödiket pedig Glutenno Dolce Vita süteményliszttel meghintett deszkán a tepsinél körben 1-1 cm-rel nagyobb méretűre nyújtjuk. Ne ijedjünk meg, nagyon vékony tésztalapot kapunk, ami sütés közben kicsit fel fog puffadni. Ha nyújtás közben elszakadna, akkor sincs gond: egyszerűen tapasszuk össze a tésztadarabokat. 
  7. A tésztalapot áttesszük a tepsibe, és egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvár ¼ részét, arra pedig rászórjuk a diós keverék ¼ részét. 
  8. Sorban ugyanígy kinyújtjuk az összes tésztalapot, és rétegezzük őket a baracklekvárral és a darált dióval. 
  9. A legfelső tésztalapot villával megszúrkáljuk, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverés nélkül. Amíg melegszik, a zserbót szobamőmérsékleten pihentetjük. 
  10. Ha a sütő felforrósodott, betesszük a tepsit, és kb. 45 perc alatt megsütjük a süteményt. Csak akkor vesszük ki a tepsiből, amikor már teljesen kihűlt – a legjobb, ha 1 éjszakát állni hagyjuk. Ezután egy nagy tálcát vagy deszkát teszünk a tetejére, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk az egészet – így az alsó része kerül felülre, ezt fogjuk bevonni csokival.
  11. A bevonáshoz a csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a mézzel, és egyenletesen elkenjük a tészta felületén. A zserbót hideg helyre tesszük, amíg a csokoládémáz teljesen megdermed rajta. Apró kockákra vágva tálaljuk.

 

                           Kb. 48 kis szelet lesz belőle 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.