• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Gluténmentes kókuszkocka

 

Családi kedvenc, és nincs karácsony, amikor ne készítené el valaki. Kezdő gluténérzékenyeknek ajánlom, na meg azoknak, akik kicsit túlterhelték magunkat az év végi hajszában, és alig maradt idejük sütni. Ugyanis ez az emeletes verzió gyorsabb a hagyományosnál, hiszen feleannyi süteményt kell mártogatni és kókuszba hempergetni. Elrontani szinte lehetetlen, az íze pedig mindenkit magával fog ragadni! 

 

Kokuszkocka

HOZZÁVALÓK:

A piskótához: 

  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • ¼ teáskanál só
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg Glutenno Dolce Vita süteményliszt (vagy 12 dkg rizsliszt,
    5 dkg burgonyakeményítő és 3 dkg tápiókakeményítő keveréke)
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 9 dkg vaj, megolvasztva

 A csokimázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé, felaprítva
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor

A hempergetéshez: 

20 dkg kókuszreszelék 

             

 

ELKÉSZÍTÉS:
  1. Kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk egy 23x33 cm-es tepsit. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). 
  2. Egy nagy tálban robotgéppel 6-8 perc alatt felhabosítjuk a tojásokat, a cukrot, a mézet és a sót, az utolsó percben hozzákeverjük a vaníliakivonatot.
  3. A lisztet a tojáshabra szitáljuk, és fakanállal beleforgatjuk. Óvatosan beleforgatjuk az olvasztott vajat is. 
  4. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  5. Közben elkészítjük a csokimázat. A csokit, a vajat és a tejet gőz fölött összeolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot és a kakaóport.
  6. Ha a tészta teljesen kihűlt, vágódeszkára fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a hosszabb oldalánál kettévágjuk.
  7. Az egyik lapot megkenjük kb. 8 evőkanál csokimázzal. Rátesszük a másik lapot. A maradék csokimázba keverünk 2 evőkanál forró vizet, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  8. Az emeletes tésztát 20 db négyzetre vágjuk, majd kettesével a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
  9. A sütiket rácsra sorakoztatjuk, és megvárjuk, amíg a máz kicsit rájuk szikkad.

                                                                                                                              20 kocka lesz belőle


A kókuszkocka receptje Kollár Anita Gluténmentes és finom! című szakácskönyvéből való, ahol további finom sütemények, kenyerek, pizzák receptjeit is meg lehet találni, ahogy a tuti gluténmentes nokedli és lángos leírását is. 

 

3d GM Korbevag Kicsi

 

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.

HÍRLEVÉL FEL-/LEIRATKOZÁS

Az alábbi felületen kezelheted a hírlevéllel kapcsolatos igényeidet. Amennyiben szívesen értesülnél a híreimről, fel tudsz iratkozni a hírlevelemre. Amennyiben nem szeretnél több hírlevelet kapni, van lehetőséged leiratkozni róla.

A feliratkozással igazolom, hogy elolvastam és elfogadom az adatkezelési szabályzatot és hozzájárulok ahhoz, hogy adataim az adatvédelmi irányelveknek megfelelően tárolásra kerüljenek.