• Bslide06
  • Bslide02
  • 1
  • 2

Kik vagyunk?

Négy évvel ezelőtt kezdődött.

Akkor történt, hogy alapítónknál, Kollár Anitánál gluténérzékenységet diagnosztizáltak.
Őt pedig nem abból a fából faragták, hogy ettől kétségbeessen, sőt!

A hazai és külföldi boltok szomorú kínálatát látva, és saját, évtizedes gasztronómiai tapasztalataira alapozva önálló fejlesztési munkába fogott: felkutatott új vagy elfelejtett gluténmentes alapanyagokat, és azokból vadonatúj receptúrákat dolgozott ki.

Az volt a célja, hogy teljes értékű gabonákban gazdag, ugyanakkor valóban finom gluténmentes ételeket készíthessen magának. És a családjának. És a barátainak. Ugyanis a kenyerei és a süteményei nagyon ízlettek mindenkinek, aki csak megkóstolta őket. Sokan, főleg a „régi motoros” lisztérzékenyek el sem hitték, hogy gluténmentes ételt esznek.

A sok elismerés és biztatás után jött a következő lépés: Anita munkája eredményeit egy gyönyörű szakácskönyvben osztotta meg sorstársaival.

Kikvagyunk

A Gluténmentes és finom! című szakácskönyv sikerét teltházas főzőiskolai kurzusok, előadások, sajtó- és televíziós megjelenések követték. Anita munkája során a rengeteg pozitív visszajelzés mellett állandóan szembesült a gluténérzékenyek egyik nagy problémájával: azzal, hogy a bonyolult receptúrákon, nehezen beszerezhető alapanyagokon alapuló lisztkeverékeket nem könnyű összeállítani. Ráadásul a mindig tökéletes végeredményhez kellő tapasztalat és sütéstechnológiai ismeret is szükséges. Ő is belátta, hogy egy elfoglalt gluténérzékeny számára éppen elég kihívás a kínosan szigorú diéta betartása, az állandó sütés-főzés.

Így született meg benne a gondolat, majd az elhatározás: készítsünk olyan lisztkeverékeket, amelyekből egyszerűen, kevés munkával finom és egészséges kenyereket, péksüteményeket, pizzákat és süteményeket lehet készíteni. Az ötlet megvalósításához egy tapasztalt élelmiszeripari partner is csatlakozott, és ezzel létrejött a Glutenno.

Ne maradj le semmiről!

Ha szeretnél első kézből értesülni nyereményjátékainkról, akcióinkról, kóstoltalásainkról, és érdekelnek a legújabb gluténmentes receptjeink és videóink, iratkozz fel a Hírlevél listánkra.

Ne aggódj: nem fogunk levelekkel bombázni, havonta mindössze egy Hírlevelünk van.