-
A kosarad üres!
A Gluténmentes és finom! című szakácskönyv sikerét teltházas főzőiskolai kurzusok, előadások, sajtó- és televíziós megjelenések követték. Anita munkája során a rengeteg pozitív visszajelzés mellett folyamatosan szembesült a gluténérzékenyek egyik legnagyobb problémájával: azzal, hogy a bonyolult receptúrákon, nehezen beszerezhető alapanyagokon alapuló lisztkeverékeket meglehetősen nehéz összeállítani. Ráadásul a mindig tökéletes végeredményhez kellő tapasztalat és sütéstechnológiai ismeret is szükséges. Ő is belátta, hogy egy elfoglalt gluténérzékeny számára épp elég kihívás a kínosan szigorú diéta betartása, az állandó sütés-főzés, nemhogy még a lisztkeverékeit is maga kevergesse össze otthon.
Így született meg benne a gondolat, majd az elhatározás: olyan lisztkeverékeket állít össze, amelyekből egyszerűen, kevés munkával finom és egészséges kenyereket, péksüteményeket, pizzákat és süteményeket lehet sütni. Az ötlet megvalósításához egy tapasztalt élelmiszeripari partner is csatlakozott, és ezzel létrejött a Glutenno.