Alba fehér cipó gluténmentes lisztkeverék 1000 g - a gazdaságos kiszerelés

Alba fehér cipó gluténmentes lisztkeverék 1000 g - a gazdaságos kiszerelés

A legnépszerűbb, univerzális lisztkeverékünk most olcsóbb, gazdaságos kiszerelésben!

Aki megkóstolja, kér még egy szelettel. Aki megsüti, magának vágja le a serclit.

  • Fehér kenyér teljes őrlésű lisztekkel
  • Cipónak, formakenyérnek, kalácsnak is megsüthető
  • Cirokliszttel és barna jázminrizsliszttel
  • A hagyományos ízek kedvelőinek 

HOGYAN HASZNÁLD? 

1. Keverőtálba (a legjobb a fedeles kelesztő tál) szórunk 250 g gluténmentes lisztkeveréket, és elkeverünk benne 1 teáskanál szárított élesztőt, 1 teáskanál cukrot és 1 csapott teáskanál sót.

2. Hozzáöntünk 2,1 dl langyos vizet, és simára keverjük. Sűrű nokedlitésztát kapunk - keverhetjük kézzel, erős fakanállal vagy spatulával vagy akár robotgéppel is. A lényeg, hogy a tészta legyen tökéletesen homogén! A végén belekeverünk 1 evőkanál olajat is. Letakarjuk, és langyos, huzatmentes helyen kelni hagyjuk ½–1 órán keresztül.

3. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra. A ropogós héj titka a gőzös sütés, ezért ha így szeretjük a kenyérféléket, akkor kapcsoljuk be a sütőnk gőzfunkcióját, ha van rajta. Ha nincs, akkor készítsünk be egy kisebb tepsit a sütő aljába a víznek.

4. A megkelt tésztát vizes spatulával átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és formázzuk: készíthetünk belőle 1 nagy cipót, vagy akár kisebb bucikat, bagetteket. A formázás nagyon egyszerű, csak mindig legyen vizes a kezünk, és ügyeljünk rá, hogy csak finoman simogassuk át a tészta felületét, ne nyomkodjuk le nagyon a kelesztés során kialakult légbuborékokat, mert különben túl lapos lesz a kenyerünk! Inkább felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozzunk. A formázás után a kapott kenyér vagy bagettek tetejére spatulával bevágásokat készítünk. 

5. A tepsit betesszük a forró sütőbe, az alsó tepsibe pedig öntünk 1 dl meleg vizet. Vigyázat, óvatosan, forró gőz csaphat fel!

6. A sütő hőfokát azonnal levesszük 210 fokra, és 40-45 perc alatt megsütjük a kenyeret (kisebb buciknak elég 30-35 perc is). Az utolsó 5 percben nyissuk ki a sütőajtót néhány másodpercre, és engedjük ki a sütőből a gőzt, így süssük készre a kenyeret. 

7. A ropogósra sült kenyeret áttesszük egy rácsra. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt. Jó étvágyat hozzá!

ÍGY SÜSS BELŐLE HÁZI CIPÓT: 


MIT SÜTHETSZ-FŐZHETSZ BELŐLE?
Lisztek
Összetevők Burgonyakeményítő, kukoricakeményítő, tápiókaliszt, rizsliszt, cirokliszt, barna rizsliszt, sűrítőanyag (xantán, guarmagliszt), növényi rost, antioxidáns

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Captcha
  • Megtekintve: 843
  • Cikkszám: SKU 16
  • Készletinfó: Raktáron
  • 1 239Ft
  • Nettó ár: 1 050Ft