Ennél jobb gnoccci receptet keresve sem találhatsz. Ráadásul ez a változat gluténmentes is, így mindenki számára élvezhető. De vajon mi teszi a gnocchit igazán különlegessé? Hogyan csempészheted be ezt az olasz krumplinudlit a mindennapjaidba?

A gnocchi egyszerűségében rejlik a varázsa. A titok a tökéletes burgonya, a technika és a finomra hangolt arányokban van. De tudtad, hogy a gnocchi tészta többféle ízesítéssel és színnel is készülhet? Próbáld ki édesburgonyával, spenóttal vagy akár céklával a szokatlanul színes és ízletes változatokat. ha lejjebb görgetsz, a gnocchi alaprecept mellett a spenótos gnocci tészta készítését is megtalálod.

Fagyasztható-e a házi gnocchi?

Igen! Az otthon készített gnocchi nemcsak frissen fogyasztható. Egyszerűen készítsd el előre (akár nagyobb mennyiségben is), fagyaszd le, és amikor szükséged van rá, csak dobd a forró vízbe. Pillanatok alatt kész a tökéletes ebéd vagy a vacsora.

A gnoccih készítése nem csak a főzésről szól, hanem az alkotás öröméről is. A konyhádban töltött idő izgalmas kalanddá válik, ahol te vagy a séf és minden lehetőség a kezedben van. Főzés közben kísérletezz bátran az ízekkel, és hozd létre a saját, egyedi gnocchi variációd.

És akkor jöjjön a házi gnocchi recept, amire már nagyon vártál!

Hozzávalók a gnocchi alaptésztához

Hozzávalók a gnocchi alaprecepthez:

500 g főtt, áttört sárga burgonya
70 g jelölten gluténmentes zabliszt
30 g jelölten gluténmentes tápiókakeményítő
1 tojássárgája
1 tk só
víz a főzéshez
+ só, keményítő a formázáshoz

Spenótos gnocchi hozzávalói:

500 g főtt, áttört sárga burgonya
100 g párolt spenót
115 g jelölten gluténmentes zabliszt
45 g jelölten gluténmentes tápiókakeményítő
1 tojássárgája
1 tk só
víz a főzéshez
+ só, keményítő a formázáshoz

MIT EHETSZ, ÉS MIT NEM, HA TILTÓLISTÁRA KERÜLT A GLUTÉN?
Töltsd le AJÁNDÉK e-bookom! Kerülj képbe a gluténmentes alapanyagokkal, és a veszélyforrásokkal, tanulj meg címkét olvasni.

KÖSZI! KÉREM!

A házi gnocchi recept elkészítése lépésről-lépésre

Hámozd meg a burgonyát, vágd kockákra, és annyi vízben párold puhára, amennyi éppen ellepi. Figyelj arra, hogy a burgonya ne legyen túl puhára főzve, hogy a gnocchi állaga tökéletes legyen.
Ha megfőtt a burgonya, szűrd le. Hagyd a szűrőben, és hagyd, hogy teljesen kihűljön (kigőzölje magát). Ügyelj rá, hogy ne legyen benne felesleges nedvesség, mert akkor több lisztet igényel majd a tészta, és a gnocchi keményebb lesz.
A zablisztet keverd alaposan össze a tápióka keményítővel és a sóval. Ha tápiókát nem szereted vagy eheted, helyettesítheted burgonyakeményítővel, kukoricakeményítővel vagy akár búzakeményítővel is.
Törd át finoman a kihűlt kigőzölt burgonyát. A legjobb, ha spéci burgonyanyomót vagy nagyobb lyukú szitát használsz hozzá. Ügyelj arra, hogy egynemű, homogén állagot kapj, de semmi esetre se pürésítsd le.
A burgonyához add hozzá a lisztkeveréket, a tojássárgát és szükség esetén még sót. Ha zöld gnocchit készítesz, ekkor add hozzá a párolt, pürésített spenótot is.
Figyeld a hozzávalókat, mert a spenótos gnoccihoz több lisztre (150 g) lesz szükség a magasabb nedvességtartalom miatt.
Dolgozd össze a tésztát kézzel! Vagy ha nem szeretnéd, hogy a kezedre ragadjon ez a mennyei massza, használj robotgépet spirálos (dagasztó) fejjel, alacsony fokozaton.
Dolgozd a tésztát addig, amíg ruganyos és egynemű nem lesz. Ez egy lágyabb tészta lesz, ne lepődj meg. Ne adj hozzá több lisztet!
Bőven kilisztezett (keményítőzött) deszkán gyúrd át, majd nyújtsd ki körülbelül 2 cm vastagságúra.
Először vágd kb. 2 cm széles csíkokra, majd azokat kockákra.
Formázd meg a gnocchi darabokat kézzel, majd egyenként nyomd meg a tetejüket villával, hogy csíkos legyen.
Forrásban lévő vízben főzd a gnocchikat addig, amíg a víz tetejére nem jönnek (legfeljebb 2 perc).
Hideg víz alá téve állítsd le a főzési folyamatot.
Add hozzá a kedvenc mártásodhoz!

Ezek a receptek is érdekelhetnek a gnocchi recept mellett:

Gluténmentes nudli édesburgonyás-krumplis
Babos tészta sok kolbásszal
Gluténmentes tojásos okedli lassú felszívódású

 

Csatlakozz Facebook csoportomhoz és inspirálódj mindennap!

10 részes online gluténmentes diéta alaptanfolyam
KEZDŐ DIÉTÁZÓKNAK ǀ HALADÓKNAK ǀ ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Jelentkezek a videós főzőtanfolyamra!

The post Gnocchi recept – keresve sem találsz jobbat appeared first on Gluténmentes Diéta.

Ennél jobb gnoccci receptet keresve sem találhatsz. Ráadásul ez a változat gluténmentes is, így mindenki számára élvezhető. De vajon mi teszi a gnocchit igazán különlegessé? Hogyan csempészheted be ezt az olasz krumplinudlit a mindennapjaidba?

A gnocchi egyszerűségében rejlik a varázsa. A titok a tökéletes burgonya, a technika és a finomra hangolt arányokban van. De tudtad, hogy a gnocchi tészta többféle ízesítéssel és színnel is készülhet? Próbáld ki édesburgonyával, spenóttal vagy akár céklával a szokatlanul színes és ízletes változatokat. ha lejjebb görgetsz, a gnocchi alaprecept mellett a spenótos gnocci tészta készítését is megtalálod.

Fagyasztható-e a házi gnocchi?

Igen! Az otthon készített gnocchi nemcsak frissen fogyasztható. Egyszerűen készítsd el előre (akár nagyobb mennyiségben is), fagyaszd le, és amikor szükséged van rá, csak dobd a forró vízbe. Pillanatok alatt kész a tökéletes ebéd vagy a vacsora.

A gnoccih készítése nem csak a főzésről szól, hanem az alkotás öröméről is. A konyhádban töltött idő izgalmas kalanddá válik, ahol te vagy a séf és minden lehetőség a kezedben van. Főzés közben kísérletezz bátran az ízekkel, és hozd létre a saját, egyedi gnocchi variációd.

És akkor jöjjön a házi gnocchi recept, amire már nagyon vártál!

Hozzávalók a gnocchi alaptésztához

Hozzávalók a gnocchi alaprecepthez:

500 g főtt, áttört sárga burgonya
70 g jelölten gluténmentes zabliszt
30 g jelölten gluténmentes tápiókakeményítő
1 tojássárgája
1 tk só
víz a főzéshez
+ só, keményítő a formázáshoz

Spenótos gnocchi hozzávalói:

500 g főtt, áttört sárga burgonya
100 g párolt spenót
115 g jelölten gluténmentes zabliszt
45 g jelölten gluténmentes tápiókakeményítő
1 tojássárgája
1 tk só
víz a főzéshez
+ só, keményítő a formázáshoz

MIT EHETSZ, ÉS MIT NEM, HA TILTÓLISTÁRA KERÜLT A GLUTÉN?
Töltsd le AJÁNDÉK e-bookom! Kerülj képbe a gluténmentes alapanyagokkal, és a veszélyforrásokkal, tanulj meg címkét olvasni.

KÖSZI! KÉREM!

A házi gnocchi recept elkészítése lépésről-lépésre

Hámozd meg a burgonyát, vágd kockákra, és annyi vízben párold puhára, amennyi éppen ellepi. Figyelj arra, hogy a burgonya ne legyen túl puhára főzve, hogy a gnocchi állaga tökéletes legyen.
Ha megfőtt a burgonya, szűrd le. Hagyd a szűrőben, és hagyd, hogy teljesen kihűljön (kigőzölje magát). Ügyelj rá, hogy ne legyen benne felesleges nedvesség, mert akkor több lisztet igényel majd a tészta, és a gnocchi keményebb lesz.
A zablisztet keverd alaposan össze a tápióka keményítővel és a sóval. Ha tápiókát nem szereted vagy eheted, helyettesítheted burgonyakeményítővel, kukoricakeményítővel vagy akár búzakeményítővel is.
Törd át finoman a kihűlt kigőzölt burgonyát. A legjobb, ha spéci burgonyanyomót vagy nagyobb lyukú szitát használsz hozzá. Ügyelj arra, hogy egynemű, homogén állagot kapj, de semmi esetre se pürésítsd le.
A burgonyához add hozzá a lisztkeveréket, a tojássárgát és szükség esetén még sót. Ha zöld gnocchit készítesz, ekkor add hozzá a párolt, pürésített spenótot is.
Figyeld a hozzávalókat, mert a spenótos gnoccihoz több lisztre (150 g) lesz szükség a magasabb nedvességtartalom miatt.
Dolgozd össze a tésztát kézzel! Vagy ha nem szeretnéd, hogy a kezedre ragadjon ez a mennyei massza, használj robotgépet spirálos (dagasztó) fejjel, alacsony fokozaton.
Dolgozd a tésztát addig, amíg ruganyos és egynemű nem lesz. Ez egy lágyabb tészta lesz, ne lepődj meg. Ne adj hozzá több lisztet!
Bőven kilisztezett (keményítőzött) deszkán gyúrd át, majd nyújtsd ki körülbelül 2 cm vastagságúra.
Először vágd kb. 2 cm széles csíkokra, majd azokat kockákra.
Formázd meg a gnocchi darabokat kézzel, majd egyenként nyomd meg a tetejüket villával, hogy csíkos legyen.
Forrásban lévő vízben főzd a gnocchikat addig, amíg a víz tetejére nem jönnek (legfeljebb 2 perc).
Hideg víz alá téve állítsd le a főzési folyamatot.
Add hozzá a kedvenc mártásodhoz!

Ezek a receptek is érdekelhetnek a gnocchi recept mellett:

Gluténmentes nudli édesburgonyás-krumplis
Babos tészta sok kolbásszal
Gluténmentes tojásos okedli lassú felszívódású

 

Csatlakozz Facebook csoportomhoz és inspirálódj mindennap!

10 részes online gluténmentes diéta alaptanfolyam
KEZDŐ DIÉTÁZÓKNAK ǀ HALADÓKNAK ǀ ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Jelentkezek a videós főzőtanfolyamra!

The post Gnocchi recept – keresve sem találsz jobbat appeared first on Gluténmentes Diéta.