Élvezd ezt a finom kelbimbó salátát, mely tele van reszelt kelbimbóval, ropogós csicseriborsóval, ecetes káposztával, avokádóval, mogyoróval és diófélékkel, mindez egyszerű citromos öntettel összekeverve. Ez egy ízletes, ropogós, meleg saláta, amely tökéletes egy laktató ebédhez vagy egy ízletes köretnek! (Ez a recept teljesen vegán, gluténmentes és könnyen személyre szabható.)
A reszelt kelbimbó tökéletes köret szinte bármilyen ételhez VAGY akár önmagában is élvezhető! Könnyű elkészíteni és kevesebb mint 15 perc alatt kész! Ez a saláta hamar a kedvenceddé válik mivel egy gyorsan elkészíthető, tápláló és finom!
Miért fogod szeretni ezt a salátát:
- Nagyszerű köret ünnepi vacsorákhoz!
- Nagyon kevés erőfeszítéssel elkészíthető, mégis rendkívül ízletes.
- Tartalmas, robosztus saláta, tele kiegészítő textúrákkal és ízekkel!
- Annyira jó, hogy még a legválogatósabbak is élvezni fogják!
Amire szükséged lesz a Meleg Kelbimbó Saláta Receptjéhez:
- Kelbimbó: Éles késsel vágd vékony szeletekre a kelbimbót. Alternatív megoldásként használhatsz mandolinreszelőt is, a gyorsabb daraboláshoz.
- Ropogós Csicseriborsó: A csicseriborsónak erős, füstös íze van. A leggyorsabb módja a csicseriborsó elkészítésének ha van légkeveréses sütőt. Használd a saját légkeveréses csicseriborsó receptet vagy süsd a csicseriborsót a sütőben körülbelül 25 percig.
- Krémes Citromos Bazsalikomos Öntet: Dobj össze a citromos öntet hozzávalóit egy turmixgépben, és keverd simára. Az öntet összehozza az ízeket és világos, citromos ízt ad a salátának!
- Avokádó: A különféle textúrák teszik ezt a salátát nagyszerűvé. Az avokádó krémességet ad, ami kiegyensúlyozza a ropogóst!
- Diófélék: Aprított mogyoró és dió ad kellemes ropogást a salátához. Bármilyen típusú diófélét használhatsz. A mandula és a dió is nagyszerű választás.
- Ecetes Piros Káposzta: A káposzta hozzáadása teljesen opcionális. Savanykás, sós ropogást ad a salátához. Használj bolti ecetes káposztát vagy készítsd el otthon magad!
Opcionális Hozzávalók:
- Ropogós lila hagyma. Szeleteld fel a hagymákat, majd rövid ideig pirítsd őket olívaolajban, amíg ropogósak nem lesznek. Szórd őket a kész saláta tetejére.
- Sajt. Kék sajt, parmezán vagy feta sajt nagyszerű kiegészítők.
- Friss gyümölcs. Vékonyra szeletelt almák, gránátalma magok vagy szeletelt körték emelik a saláta színvonalát.
Hogyan reszeld le könnyedén a kelbimbót:
- Éles késsel vágd le a kelbimbó gyökérvégét. Ezután távolítsd el a kemény, törött vagy elszíneződött külső leveleket.
- Vágd vékony szeletekre a kelbimbót hosszirányban. Először is félbevághatod hosszirányban, majd keresztirányban vékonyra szeletelheted.
Egy okos trükk, hogy használj ételaprítót a kelbimbó reszeléséhez. Egyszerűen vágd őket félbe, majd add hozzá a feleket az ételaprítóhoz. Picit turmixold őket, vagy amíg minden kelbimbó fel nem apródik. Nem lesz a legszebb saláta, de biztosan ugyanolyan finom lesz!
Tippek a legjobb reszelt kelbimbó saláta elkészítéséhez:
- Ne főzd túl a kelbimbót. A reszelt kelbimbó gyorsan megfő. Csak néhány percig szükséges főzni egy kis főzőolajjal, sóval és fekete borssal. A kelbimbó túlfőzése egy elégedetlen, nyálka salátát eredményezhet.
- Spórolj időt és készítsd elő. A kelbimbót akár két nappal előre is felapríthatod és légmentes edényben tárolhatod a hűtőben, amíg szükség van rá.
- Készítsd el a salátát nyers kelbimbóval. Kihagyhatod a főzési lépést és élvezheted a szuper ropogós, nyers kelbimbót a salátádban, ha szeretnéd.
- Készítsd diómentesen. Adj hozzá magvakat, mint a tökmag vagy napraforgómag az egyenlően diómentes ropogásért.
- Szabd személyre a salátát. Adj hozzá bármilyen hozzávalót, amit szeretnél! Adj hozzá egy fehérjeforrást, mint a ropogós szalonna vagy a sült csirke, hogy ez a saláta egy teljes étellé váljon.
Tárolás és Maradék:
Tárold a maradék kelbimbó salátát légmentes edényben a hűtőben legfeljebb 2 napig. A citromlé az öntetben segít megőrizni a saláta frissességét és idővel még több ízt ad neki. A saláta a legjobb, ha ugyanazon a napon készül el, de még mindig alkalmas egy finom salátára ebédre a következő napon. Ha maradékot eszel, ne melegítsd újra a salátát, helyette hidegen élvezd az ízeket.